I. Šimonytė mūru užstoja D. Kreivį: nemato pagrindo ministro atsistatydinimui

Daliai opozicijos žadant interpeliaciją energetikos ministrui Dainiui Kreiviui, premjerė Ingrida Šimonytė sako nematanti tam pagrindo. 

Ingrida Šimonytė, Dainius Kreivys<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė, Dainius Kreivys<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 9:30 PM

„Jeigu man matytųsi priežasčių paprašyti kurio nors ministro nebedirbti Vyriausybėje, tikrai paprašyčiau. (...) Jei aš to nedarau, reik manyti, kad tiesiog nematau tam pagrindo“, – trečiadienį LRT televizijai sakė premjerė. 

Anot jos, natūralu, jog opozicija inicijuoja interpeliacijas ministrams, tačiau kai kuriais atvejais, pasak premjerės, jose pasigendama svarių priežasčių. 

„Buvo tų interpeliacijų daugiau, paskutinė, kuri buvo Kęstučiui Navickui (žemės ūkio ministrui – BNS), tai galima tikrai reikšti priekaištus, kaip ir bet kokiam ministrui, bet jeigu yra ruošiama interpeliacija, tai būtų gerai, kad klausimai interpeliacijoje bent jau būtų verti interpeliacijos“, – teigė I. Šimonytė.

„Ta grėsminga laikysena atrodė labai garsi, o turinys buvo, sakyčiau, šiaip sau“, – kalbėjo ji. 

„Gali būti, kad Dainiui Kreiviui bus reiškiami priekaištai už tai, ko nepadarė Vyriausybės iki šitos, dėl ko dabar turime didelę problemą su elektros kainomis, neturėdami savo generacijos“, – teigė premjerė. 

Seimo opozicijos atstovai šiuo metu svarsto rengti interpeliacijas trims ministrams – aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui ir D. Kreiviui, bet prioritetą teikia pastarajam.

Seimo socialdemokratų frakcija skelbė, kad ministrui bus pateikti klausimai dėl „aplaidaus požiūrio į vadinamuosius nepriklausomus elektros tiekėjus“, didelės žalos valstybei bendrovei „Perlas Energija“ vienašališkai nutraukus veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.