I. Šimonytės patarėjas nesutinka su G. Nausėdos kritika: norint struktūrinių reformų valstybės tarnyboje atlyginimus didinti reikia

Premjerės patarėjas Vitas Vasiliauskas nesutinka su prezidento Gitano Nausėdos išsakyta kritika, kad šiuo metu ne laikas svarstyti Valstybės tarnybos reformoje numatomą politikų atlyginimų didinimą. Ministrės pirmininkės patarėjo teigimu, valstybės tarnyboje siekiant proveržio ir struktūrinių reformų užmokesčio klausimas turi būti sprendžiamas.

Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-14 12:34

„Pokyčiams tokiems niekada tinkamas laikas nėra. Ir pasižiūrėkime paskutinius tris metus, mes nuolat esame krizinėje situacijoje: turėjom COVID, turėjome migrantus, turime dabar karą. Ir vis gesiname gaisrus. Tai klausimas, kada yra tas tinkamas laikas struktūrinėms reformoms“, – žurnalistams antradienį sakė V. Vasiliauskas.

Premjerės patarėjas akcentuoja, kad struktūrinių reformų be darbo užmokesčio klausimo sprendimo įgyvendinti nepavyks.

„Jeigu mes norime kokybinio proveržio, tai reikia daryti. Mes siūlome nuo vertikalaus modelio eiti į horizontalų. O, be abejo, siūlymų, komentarų, pastebėjimų tikrai gavome labai daug derinimo metu ir, aš manau, kad diskusijose prieisime dėl tam tikro modelio“, – svarstė jis.

ELTA primena, kad nors prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Valstybės tarnybos reforma yra reikalinga, visgi, pasak jo, piktina kai kurių politikų susirūpinimas, kad joje būtų numatytas jų atlyginimų didėjimas.

„Man labai nepriimtina, kad iš viso šito reformos paketo šiuo metu matome tik susirūpinusius politikų veidus, kaip jiems dar labiau pasididinti sau algas. Tai visiškai nemorali situacija, žvelgiant į tai, su kokiomis problemomis šiandieną susiduria mūsų žmonės ir kaip jie skaičiuoja pinigus, kaip reikės išgyventi artimiausiais mėnesiais“, – akcentavo G. Nausėda.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.