P. Saudargas nesupranta kodėl kritikuojamas D. Kreivys: jis gavo apdovanojimą už nuopelnus energetikos srityje

Konservatorius Paulius Saudargas nesuprantamu sprendimu vadina opozicijos užmojį, rudens pradžioje inicijuoti nepasitikėjimo procedūrą energetikos ministru Dainiumi Kreiviu.

Ingrida Šimonytė, Paulius Saudargas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Paulius Saudargas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
P.Saudargas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
P.Saudargas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-09-14 09:17

„Labai keistas ėjimas“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė vienas iš Seimo pirmininkės pavaduotojų.

Politiko teigimu, opozicija bando drebinti kėdę ministro, kurį Lenkija net apdovanojo už nuopelnus regiono energetiniam saugumui.

„Ką bloga padarė ministras Kreivys yra sunkiai suvokiama. Dabar jis gavo apdovanojimą dėl nuopelnų energetikos srityje. Žmonės tarptautinėje arenoje, lenkai, kurie yra strateginiai partneriai, su kuriais bendros jungtys ir bendri projektai, tai mato, vertina ir supranta kokius kalnus Lietuva verčia norėdama sinchronizuotis su kontinentinės Europos tinklais, sukurti nuosavą generaciją, pereiti prie žaliosios energetikos“, – sakė P. Saudargas pridurdamas, kad dabartinė dešiniųjų valdžia energetikos srityje viską darė maksimaliai gerai.

„Darbai šios Vyriausybės buvo tikrai laiku daromi, maksimaliai spaudžiamas gazas iki dugno“, – teigė konservatorius.

Tuo tarpu interpeliacijos klausimą keliantiems socialdemokratams, tęsė P. Saudargas, galima užduoti ne vieną klausimą. Pirmiausiai, kodėl Lietuvoje, uždarius Ignalinos atominę elektrinę, nebuvo vystoma nuosava elektros gamyba. „Socdemai, kurių dvi vyriausybes turėjome po Kubiliaus Vyriausybės... Ir nieko neinvestuota į elektros generaciją. Būtent dėl to Lietuva viena iš labiausiai kenčia Europoje“, – teigė politikas ganėtinai pozityviai atsiliepdamas apie idėją surengti parlamentinį tyrimą dėl situacijos energetikos sektoriuje.

„Jei jiems atrodo, kad jie šiandien ministrui kelia adekvačius klausimus – nors aš adekvačių klausimų ministrui negirdėjau – tai tikslesni klausimai būtų dėl praėjusio laikotarpio. Kur dingo mūsų elektros generacija? Mes nespekuliuojame tyrimo komisijomis, ši valdžia tuo nėra pasižyminti, bet jei kolegos tikrai nori kapstytis šioje pelkėje, tai pakapstykime jų darbelius“, – apibendrino P. Saudargas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.