G. Nausėda: interpeliacija D. Kreiviui gerai jau vien tuo, kad bus galima reikalauti išsamaus ministro atsakymo

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad opozicijos inicijuojama interpeliacija energetikos ministrui Dainiui Kreiviui yra gera iniciatyva vien dėl to, kad bus proga iš ministro išgirsti konkrečius atsakymus. Visgi šalies vadovas šiuo metu jau matantis nuoširdžias D. Kreivio dedamas pastangas, siekiant išspręsti susidariusią situaciją.

 G.Nausėda, D.Kreivys.<br> lrytas.lt koliažas.
 G.Nausėda, D.Kreivys.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 9:10 AM

„Aš manau, kad interpeliacija yra gerai jau vien tuo, kad galima užduoti labai rimtus klausimus ir reikalauti išsamaus atsakymo. Taip, yra apie daug ką pakalbėti, nes iš tikrųjų klausimų ratas yra labai platus, įvertinant ir tai, kas atsitiko, įvertinant tolesnę perspektyvą“, – žurnalistams penktadienį teigė G. Nausėda.

Prezidentas atkreipia dėmesį, kad šiuo metu ministrui yra tenka labai nemažai užduočių, kurias jis turi padaryti europiniuose formatuose.

„Be jokios abejonės, labai daug priklausys nuo finansinės dedamosios, kuri jau savo ruožtu yra finansų ministerijos prerogatyva. Bet Dainiui Kreiviui iš tikrųjų dar ir daug ką nuveikti europiniame formate, nes kaip tik dabar sprendžiasi klausimas, ar tos nuostatos, kurios bus įtvirtintos, bus palankios Lietuvai, ar ne. Tai mes motyvavome tikrai ministrą įveikti tą atsilikimą, kuris buvo susidaręs per pastaruosius mėnesius, keista, kad tas iniciatyvumas nepasireiškė anksčiau“, – sakė šalies vadovas.

Visgi G. Nausėda tikina matanąs, kad šiuo metu ministras D. Kreivys deda nuoširdžias pastangas, siekdamas europiniu tinkamai atstovauti Lietuvos interesams.

„Aš matau dabar jau labai nuoširdžias pastangas dedamas, kad europiniai dokumentai ir principai atitiktų ir Lietuvos kaip mažai šiuo metu generuojančios valstybės interesus“, – pažymėjo prezidentas.

ELTA primena, kad opozicija ketvirtadienį paruošė interpeliacijos energetikos ministrui D. Kreiviui projektą ir pradėjo rinkti ir kitų opozicinių jėgų parašus.

Pagal Seimo statutą, interpeliaciją ministrui gali inicijuoti ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų, t. y. ne mažiau kaip 29.

Gavęs interpeliacijos klausimus, Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per dvi savaites perduoti Seimo pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai.

Ministrui pateikus atsakymus, sudaroma speciali komisija, kuri siūlo Seimui pritarti arba nepritarti atsakymams.

Jeigu ministro atsakymas pripažįstamas nepatenkinamu, Seimo nutarimo projektas dėl nepasitikėjimo ministru turi būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma, taigi ne mažiau kaip 71.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.