G. Nausėda su M. Morawieckiu aptarė energijos kainas, saugumo stiprinimą

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitikęs su Vilniuje viešinčiu Lenkijos ministru pirmininku Mateuzsu Morawieckiu aptarė regioninio saugumo stiprinimo ir energijos kainų klausimus, kalbėjosi apie tolesnę paramą Ukrainai ir būtinus veiksmus siekiant sustabdyti agresorę Rusiją.

M.Morawieckis.<br>T.Bauro nuotr.
M.Morawieckis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-16 12:43

„Nepaisydama tarptautinės bendruomenės sankcijų ir patiriamų nuostolių karo lauke, Rusija tęsia kovos veiksmus Ukrainoje, taip pat kaip ir išpuolius prieš kritinės svarbos infrastruktūros objektus bei civilius gyventojus. Turime tęsti ekonominės, finansinės ir karinės paramos teikimą Ukrainai, taip pat imtis kitų priemonių, tarp jų – papildomų sankcijų, kurios kuo labiau apsunkintų agresorės galimybes tęsti kruviną karą“, – teigė prezidentas.

Pasak šalies vadovo, NATO rytinio flango stiprinimas lieka prioritetiniu Lietuvos ir Lenkijos uždaviniu, pranešė Prezidentūra.

„Turime stiprinti praktinį mūsų šalių bendradarbiavimą gynybos srityje, įskaitant galimybę priimti bendrus sprendimus pakrančių apsaugos bei oro gynybos srityse“, – pranešime cituojamas Lietuvos vadovas.

Kalbėdamas apie energetinių išteklių kainas prezidentas akcentavo, jog būtina ieškoti ES ir nacionalinių sprendimų ne tik dėl jų suvaldymo, bet ir dėl paramos gyventojams ir verslui formų.

Penktadienį Vilniuje vyksta bendras Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių posėdis. Tokio formato dviejų šalių Ministrų kabinetų posėdžiai rengiami nuo 2020 metų rugsėjo mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?