Permainos – ir Kauno bažnyčiose: paaiškėjo dvasininkų rotacijos ypatumai

Kauno parapijoje artėjant rudeniui įvyko nemažai permainų. Garsūs Kauno dvasininkai pradėjo tarnauti kitose miesto bažnyčiose, vienam patikėta kurti naują parapiją. Tikintieji su dvasininkais atsisveikino ne tik maldomis, bet ir sodindami medžius.

Vytauto bažnyčiai vadovaus buvusio klebono K.Rugevičiaus padėjėjas kunigas A.Kasčiukaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vytauto bažnyčiai vadovaus buvusio klebono K.Rugevičiaus padėjėjas kunigas A.Kasčiukaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2022, 1:01 PM

Kauno arkivyskupijos kurijos atstovas Darius Chmielauskas sakė, kad permainos palietė keturias parapijas.

Ilgametis Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius tapo Šv.apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos klebonu.

Prisikėlimo bazilikos klebonu paskirtas ilgametis Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto) bažnyčios klebonas Kęstutis Rugevičius.

Vytauto bažnyčiai vadovauti ėmėsi buvusio klebono K.Rugevičiaus padėjėjas kunigas Arvydas Kasčiukaitis.

Arkikatedros bazilikos klebonas Evaldas Vitulskis jau darbuojasi Žaliakalnyje esančioje Šv.Antano Paduviečio bažnyčioje ir parapijoje.

Ankstesniam šios bažnyčios klebonui Tomui Trečiokui patikėta svarbi užduotis.

„Užliedžiuose, Giraitėje, Romainiuose jau dabar gyvena daug tikinčiųjų, ateityje jų kursis dar daugiau, o maldos namų tose apylinkėse nėra. Kunigui T.Trečiokui patikėta įkurti naują – Švenčiausiosios Šeimos parapiją. Planuojama, kad ateityje bus pastatyta ir parapijos bažnyčia“, – sakė D.Chmieliauskas.

Kunigai vienoje parapijoje paprastai tarnauja vieną arba dvi kadencijas. Viena dvasininko kadencija trunka septynerius metus. E.Vitulskis, K.Rugevičius, V.Grigaravičius savo parapijose tarnavo po dvi kadencijas, todėl, pasak D.Chmieliausko, atėjo metas permainoms.

Šv.Antano Paduviečio bažnyčioje daug metų besimeldžianti Rita Bančkutė sakė, jog visi tikintieji žino, kad dvasininkas, kaip ir karys, tarnauja ir dirba ten, kur yra paskiriamas.

„Mylėjome kleboną T.Trečioką, tačiau manau, kad ir naujasis kunigas E.Vitulskis bus puikus sielovadininkas. Dėl to, kad dvasininkai pasikeitė, parapijiečiai lankyti kitų maldos namų neketina. Atsisveikinant su tėvu Tomu vyko mišios, po jų kieme pasodinome sakurą. Žydėdama ji kiekvieną pavasarį primins mūsų kleboną“, – mintimis dalijosi kaunietė.

Šios bažnyčios mamų maldos grupės koordinatorė Brigita pasakojo, kad ankstesnis klebonas T.Trečiokas yra ne tik puikus dvasinis tėvas, bet ir gerai tvarkė bažnyčios ūkį.

„Tai energingas, ūkiškas žmogus, tikiu, kad jam pavyks tarnauti naujoje vietoje ir rūpintis parapija“, – sakė kaunietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.