S. Skvernelis: jeigu informacija dėl R. Požėlos nebuvo oficialiai pateikta Vyriausybei, matyt, ji nebuvo labai svarbi

Tinklaraštininkui Skirmantui Malinauskui paviešinus informaciją, kad Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla tariamai galėjo turėti ryšių su buvusiu Lietuvos futbolo federacijos (LFF) viceprezidentu, įvairiais nusikaltimais kaltinamu Arūnu Pukeliu ir apie tai pažymą gavo tuometinis Lietuvos premjeras Sauliaus Skvernelis, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas tvirtina, jog oficialių pažymų Vyriausybės kanceliarija nėra gavusi.

 S. Skvernelis: jeigu informacija dėl R. Požėlos nebuvo oficialiai pateikta Vyriausybei, matyt, ji nebuvo labai svarbi.<br> Lrytas.lt koliažas
 S. Skvernelis: jeigu informacija dėl R. Požėlos nebuvo oficialiai pateikta Vyriausybei, matyt, ji nebuvo labai svarbi.<br> Lrytas.lt koliažas
 Saulius Skvernelis, Skirmantas Malinauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Saulius Skvernelis, Skirmantas Malinauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arūnas Pukelis - Švinius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arūnas Pukelis - Švinius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Skirmantas Malinauskas<br>G.Šiupario nuotr.
Skirmantas Malinauskas<br>G.Šiupario nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Europos vyrų krepšinio čempionatas 2011. Kauno arena. Saulius Skvernelis ir Renatas Požėla.<br>G.Šiupario nuotr.
Europos vyrų krepšinio čempionatas 2011. Kauno arena. Saulius Skvernelis ir Renatas Požėla.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 8:51 AM

Pasak jo, buvo gauta informacijos, kurios atskleisti nėra galima, tačiau jeigu ji būtų buvusi aktuali, tuomet būtų oficialiai pateikta Vyriausybei.

„Visa informacija, kuri yra teikiama, turi tam tikrus grifus apie kuriuos negalima kalbėti ir niekam viešinti. Oficialių pažymų Vyriausybės kanceliarija nėra gavusi, o darbinė informacija, taip, iš institucijų vadovų, ar tai būtų saugumo, ar specialiųjų tyrimų tarnybos, ar policijos, ateidavo, gaudavau ir sakykime, turinio atskleisti aš labai negaliu, tiesiog buvo pasiūlyta, kad jeigu ta informacija yra aktuali, ji turi būti pateikta oficialiai į Vyriausybę. Jeigu nebuvo pateikta, labai svarbi, matyt nebuvo“, – Eltai teigė S. Skvernelis. Ekspremjeras aiškino, kad judviejų pokalbio su S. Malinausku metu, jis (S. Malinauskas – ELTA) skundėsi dėl jam kylančių grėsmių, todėl S. Skvernelis jam pasiūlė kreiptis į generalinį komisarą.

„Skirmantas atėjęs skundėsi, kad jam galbūt yra grėsmės, jam gal grasina kažkas, tai be abejo buvo pasakyta, kad į tai reikia rimtai reaguoti ir aš paskambinau, man atrodo prie Skirmanto Malinausko, generaliniam komisarui, paprašiau, kad jį priimtų, ką ir padarė Skirmantas. Nuėjo į policiją, tai yra tą instituciją, kuri turi užtikrinti, kad būtų asmens saugumas garantuotas“, – sakė politikas.

LFF tiesioginio valdymo įstatymo galimą priėmimą vadina paskutine vinimi į Lietuvos futbolo karstą

Kalbėdamas apie Seime siūlomą įstatymą, kurį priėmus būtų įvestas tiesioginis valdymas LFF, S. Skvernelis siūlymą vadino paskutine vinimi į Lietuvos futbolo karstą.

„Yra bandymas spekuliuoti ir pasakyti, kad jeigu nepalaikai to įstatymo, tai esi kažkokioje pusė, tai nėra tiesa. Tie žmonės, kuriems futbolas mažai rūpi arba nesirūpina, jie turi vieną nuomonę, tie, kas supranta, arba išmano futbolą daugiau mažiau, arba nori, kad Lietuvos futbolas tikrai nemerdėtų, nebūtų įkalta paskutinė vinis į jo karstą, tai galvoja kitaip“, – aiškino ekspremjeras.

Seimo narys tvirtino, kad jis įvardina rizikas ir toks siūlymas, pasak jo, prieštarauja tiek Lietuvos įstatymams, tiek bendram FIFA ir UEFA požiūriui į politikų kišimąsi, kas liečia federacijos veiklą. Anot jo, priėmus įstatymą, būtų suspenduota LFF, o tai reikštų ne tik suaugusiųjų rinktinės dalyvavimo tarptautiniuose turnyruose suspendavimą, bet taip pat ir vaikų, vyrų, moterų, jaunuolių ir futbolo klubų suspendavimą ir išmetimą iš visų turnyrų.

„Kalbant apie tą patį Vilniaus „Žalgirį“, kuris šiandien turi pasiekęs istorines aukštumas ir yra pirmą kartą istorijoje grupės turnyre, tai mes dabar tam klubui padarytume kokią meškos paslaugą, jį išmestų, jis liktų be biudžeto? Tokios rizikos yra. Kol tos rizikos nėra pašalintos, mes kalbame su įstatymo autoriais, jeigu jie turėtų garantijas iš FIFA ir UEFA, kad čia nebus tokios sankcijos pritaikytos, jog nebus suspendavimo, tai matyt visi prabalsuotume“, – teigė ekspremjeras.

„Niekas nenori, kad tokia situacija tęstųsi Lietuvos futbole, LFF vadovybėje. Bet tuo spekuliuoti, rodant, kad čia yra juoda ir balta... Tai reikia įvertinti, kokios bus žalos ir taip vos kvėpuojančiam Lietuvos futbolui“, – pridūrė jis.

Sekmadienį portale Delfi ir epizode savo „Youtube“ kanale, tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas viešai iškėlė abejones dėl generalinio policijos komisaro R. Požėlos sąsajų su A. Pukeliu.

Netrukus po to, kai Delfi buvo publikuotas S. Malinausko straipsnis, R. Požėla išplatino bet kokių ryšių su A. Pukeliu paneigimą.

„Tokio pobūdžio paskleistą informaciją vertinu kaip VISIŠKAI tikrovės neatitinkančią. Pabrėžiu, kad niekada su minėtu asmeniu nesu susitikęs, bendravęs, kitaip kontaktavęs, ar per trečius asmenis sprendęs kažkokius jo asmeninius reikalus. Tokių faktų niekada nebuvo ir nėra. Nepaisant išplatintos klaidingos informacijos esu pasirengęs straipsnio autoriui patogiu laiku ir jam patogioje vietoje susitikti ir aptarti šią ir kitą minimą informaciją, atsakyti į galimus klausimus“, – viešai Lietuvos policijos išplatintame pranešime teigė generalinis komisaras Renatas Požėla.

Pirmadienį S. Malinauskas patikino susitikęs su R. Požėla ir išgirdęs rūpimus atsakymus. Tad konflikto tarp judviejų, pasak S. Malinausko, nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.