Visos kortos ant stalo: konservatoriai paskelbė savo kandidatą į Vilniaus miesto merus

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija Vilniaus miesto mero rinkimuose kelia dabartinio sostinės mero pavaduotojo Valdo Benkunsko kandidatūrą. Kiti kelti kandidatai, planuojama, turėtų atsiimti savo kandidatūras.

Valdas Benkunskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas Benkunskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas Benkunskas<br>D.Umbraso nuotr.
Valdas Benkunskas<br>D.Umbraso nuotr.
Valdas Benkunskas<br>T.Bauro nuotr.
Valdas Benkunskas<br>T.Bauro nuotr.
Valdas Benkunskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas Benkunskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas benkunskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valdas benkunskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valdas Benkunskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas Benkunskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas benkunskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valdas benkunskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 6:08 PM, atnaujinta Sep 26, 2022, 7:51 PM

„V.Benkunskas, Vilniaus vicemeras, priėmė sprendimą kandidatuoti į Vilniaus merus. Kiti iškelti kandidatai kaip ir remia šitą sprendimą. Galutinį patvirtinimą priimsime per šią savaitę, tačiau abejonių, kad TS-LKD kels V.Benkunsko kandidatūrą, kaip ir nebėra“, – informavo TS-LKD Centrinio rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas.

Pats kandidatas į merus V.Benkunskas akcentavo savo patirtį dirbant Vilniaus miesto savivaldybėje ir žadėjo „ne cirką, o konkrečius darbus“.

„Mes vilniečiams siūlome labai aiškų dalyką – patirtį, konkrečius darbus ir stabilumą, atsisakant pijarinių paveiksliukų, kurie Vilniuje vyko paskutiniuosius metus. Jie žmones tikrai nuvargino.

Mano patirtis dirbant Vilniaus savivaldybėje – 12 metų, septynerius metus būnant Vilniaus vicemero pareigose, dirbant konkrečius darbus ir yra ta varomoji jėga, su kuria mes einame į šiuos rinkimus, žadėdami žmonėms ne cirką, o konkrečius darbus“, – kalbėjo V.Benkunskas.

Įvardijo prioritetus

Kandidatas kaip prioritetinę savo darbo mero poste sritį kėlė judumo mieste politiką.

„Bus didžiulis akcentas visai transporto, judumo politikai – pradedant nuo gatvių tvarkymo, baigiant viešuoju transportu, jo pertvarka, tam, kad žmonėms judėti mieste iš tikrųjų būtų patogu.

O po to – visi kiti didieji projektai, kurie Vilniui, kaip sostinei, yra privalomi: pradėti projektai, kuriuos aš pats dabar asmeniškai kuruoju – nacionalinis stadionas, nacionalinis plaukimo baseinas“, – vardijo jis.

Anot V.Benkunsko, Vilniui reikalinga viešojo transporto pertvarka, gatvių siaurinimo projektų stabdymas.

„Tarp didžiausių šiandieninių miesto skaudulių išlieka transportas. Besidžiaugiant keliomis pertvarkytomis gatvėmis, miestas užmiršo, kad turi 228 kilometrus blogos ar net avarinės būklės gatvių ir dar daugiau apleistų pėsčiųjų takų.

Mano pasiūlymas – nutraukti skubotus, brangius, nepasiteisinusius gatvių siaurinimo projektus. Perskirstyti išteklius duobėtų, prastų gatvių atnaujinimui. Pagrindinis gatvių kokybės matas turi būti ne jų subjektyvi estetinė pusė, o eismo dalyvių saugumas ir patogumas“, – pabrėžė V.Benkunskas.

„Sprendimas? Atidėjus norą pasipuikuoti – kalbėtis ir dirbti, kad šie projektai atgimtų“, – pridūrė jis.

Gali sulaukti priekaištų?

V.Benkunskas šiuo metu savivaldybėje yra atsakingas už sostinės šilumos ir energetikos ūkį. Nors būsimuose mero rinkimuose, tikėtina, nebus lengva išvengti vilniečių priekaištų dėl išaugusių sąskaitų, pats kandidatas teigė nebijantis kalbėti apie „šių dienų dramblį kambaryje – energetiką“.

„Visa Europa suka galvą, kuo ir kaip pakeisti ištisus dešimtmečius naudotas dujas, dėl Rusijos sukelto karo tapusias energetinio šantažo įrankiu. Kol kiti politikai tariamai sprendė šią problemą socialinių tinklų įrašais, mes prisiėmėme atsakomybę ir padarėme sunkius, tačiau būtinus sprendimus.

Vilniaus energetikai kantriai dirbo, kad miestas pasitiktų žiemą pasiruošęs. Ir dabar esame pasirengę atsisakyti gamtinių dujų šilumos gamyboje ir naudoti alternatyvų kurą. Taigi šią sunkią žiemą Vilnius bus ne tik saugus dėl šilumos tiekimo. Tuo pačiu šilumos kaina vartotojams bus netgi mažesnė nei praėjusiais metais“, – argumentavo politikas.

37-erių metų politikas prie TS-LKD prisijungė 2008 metais, 2011 metais buvo išrinktas Tarybos nariu Vilniaus miesto savivaldybėje.

2015–2017 metais ir nuo 2019-ųjų buvo Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras, kuruoja energetikos, sporto ir sveikatingumo klausimus.

Pagal išsilavinimą V.Benkunskas – teisininkas, 2009 metais baigė Mykolo Romerio universitetą.

Kiek anksčiau galimais konservatorių kandidatais į Vilniaus merus taip pat buvo įvardijama šios partijos frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė bei Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

Tiesioginiai merų bei savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.