VRM siūlo savo srityje nutraukti dvišalius susitarimus su Baltarusija

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė per Valstybės gynimo tarybos posėdį pirmadienį pateikė pasiūlymą nutraukti Vidaus reikalų ministerijos valdymo srityse sudarytas dvišales tarptautines sutartis ir tarpžinybinius susitarimus su Baltarusija.

Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 1:09 PM

„Baltarusijos režimas nesiliauja naudoti migrantų kaip politinio spaudimo įrankio, o Baltarusijos pareigūnai savo aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos krizės organizavimo ir fizinio barjero gadinimo. Kadangi Baltarusija pažeidžia tarptautinės teisės principus ir nesilaiko dvišalių susitarimų, jie netenka prasmės ir siūlome juos nutraukti“, – VRM pranešime sako vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Pasak jos, atsižvelgus į tai, kad regione geopolitinių grėsmių nemažėja, o Baltarusija, būdama Rusijos sąjungininke, pasienyje ir toliau vykdo organizuotą hibridinę agresiją prieš Lietuvą, dvišaliai tarptautiniai susitarimai su Baltarusija nebetenka prasmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.