A. Anušauskas paneigė pasirodžius svarstymus dėl haubicų perdavimo Ukrainai: toks sprendimas svarstytas nebuvo

Viešojoje erdvėje pasirodžius svarstymams, esą Lietuva ruošiasi Ukrainai perduoti itin strategiškai svarbius vokiškus haubicus, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas patikino, kad apie tokius sprendimus svarstyta nebuvo.

Arvydas Anušauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2022, 3:36 PM

„Tokių sprendimų nebuvo nei svarstyta, nei planuota. Galbūt kada nors atsiras planas, bet kol kas tokio plano nebuvo“, – antradienį Seime kalbėjo ministras.

Anot A. Anušausko, turimų haubicų atsisakymas veikiausiai susilpnintų Lietuvos kariuomenę, kadangi, pažymi jis, tai vienas iš dviejų kritinių kariuomenės pajėgumų.

„Haubicos dėl kurių mes deramės su Prancūzija, kurios gerai pasirodė Ukrainoje, tas projektas negali būti greitai įgyvendintas, tas užsakymas gali būti įgyvendintas 2027-aisiais. Lietuvos kariuomenė iš esmės turi du kritinius pajėgumus, kurie nėra pakeičiami kuo nors kitu ir jų atsisakymas gali lemti gana nemenkas grėsmes ir rizikas bei, sakyčiau, silpninti Lietuvos kariuomenės pajėgumą. Tai „Panzer“ haubicų batalionas, mes jų turime 18. (…) Lygiai tas pats su sistema NASAMS, vidutinio nuotolio priešlėktuvinė gynyba yra apskritai vienintelė Baltijos regione funkcionuojanti“, – kalbėjo jis.

Vis tik, ministras pabrėžė, kad Lietuva ieškos kitų būdų paremti Ukrainos kariuomenę.

„Žinoma, mes vis tiek ieškome būdų, kaip remti ukrainiečius, nes artėja žiema ir daug kam atrodo, kad karių savijauta yra antraeilis dalykas, bet tai yra pirmaeilis dalykas, jiems reikia ne tik drabužių, bet ir nuo generatorių iki visko, ko gali prireikti kariui žiemos metu“, – nurodė A. Anušauskas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.