G. Landsbergis ragina diskusijas dėl užsienio politikos susitarimo atidėti: leiskime dokumentui „ataušti“

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina dar pavasarį pradėtam rengti politinių partijų susitarimui dėl užsienio politikos leisti „ataušti“ ir diskusijas pabaigti po artėjančių savivaldos rinkimų. Ministras pabrėžia, kad valdantieji yra pasirengę diskutuoti ir su opozicija bandyti rasti kompromisus.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-05 08:59

„Artėjantys savivaldybių rinkimai šiek tiek keičia politinį foną. Natūralu, partijos tampa konkurencingesnės, jos mažiau linkusios tartis ir derėtis, nes bet kokiu atveju klausimai tuoj pat persikelia į rinkiminį lauką ir tuomet susitarti yra sunkiau. Tai aš norėčiau pasiūlyti opozicinėms partijoms dabar šiek tiek luktelti su susitarimu, leisti jam ataušti, o, kai baigsis rinkimai, grįžti prie jo ir pabaigti diskusijas“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis kartu pridurdamas, kad valdantieji yra pasirengę ieškoti sąlyčio taškų.

„Mes pasiruošę diskutuoti, ieškoti dar papildomų kompromisų, nes klausimas tikrai yra labai svarbus ir susitarimas yra reikalingas“, – pridūrė G. Landsbergis.

Be to, ministro nuomone, nors apmaudu po ilgų diskusijų taip ir nerasti susitarimo, vis tik, pažymi jis, nėra nieko blogo, jog užsienio politika tampa aštrių diskusijų objektu.

„Nėra blogai, nes galų gale mes rimtai žiūrime į užsienio politiką, rimtai diskutuojame. Gal kartais apmaudu, kad po ilgai trukusių derybų, daugybės raundų visgi grįžtame prie to, kad kam nors neaiškus tekstas, nors atrodo buvo sutarta ir buvo netgi paruošti parašai dėti, bet tada nusprendžiama, kad gal dar reikia interpeliacijos ministrui ir tada jau padėsime parašus“, – pridūrė jis.

ELTA primena, prasidėjus karui Ukrainoje pradėtas rengti politinių partijų susitarimas dėl užsienio politikos vis dar nepasirašytas. Nors susitarimo rengimą kuravusi Užsienio reiklų komiteto pirmininkė Laima Liucija Andrikienė tikina, kad dokumento projektas jau yra parengtas ir jį belieka pasirašyti, opozicija teigia, kad tokio susitarimo projekto, koks yra parengtas dabar, nepasirašys, o valdantieji kol kas nerodo jokių iniciatyvų dokumentą tobulinti.

Susitarimą dėl krašto gynybos partijoms pavyko iš esmės suderinti. Visgi gerokai daugiau ginčų kilo ruošiant susitarimą dėl užsienio politikos. Čia išsiskyrė valdančiųjų ir opozicijos nuomonės dėl pozicijos Kinijos atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?