URM vadovas apie gresiančią interpeliaciją: esu pasirengęs atsakyti į visus opozicijos klausimus, nepaisant jų turinio

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikina, kad yra pasiryžęs atsakyti į visus opozicijai kylančius klausimus, jei politiniai oponentai vis tik nutartų jam inicijuoti interpeliaciją.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-10-05 09:23

„Aš į tai žiūriu labai paprastai, tiesiog iš demokratinės perspektyvos. Tai yra demokratinė procedūra, kurią opozicija turi teisę rengti. Ir aš į ją žiūriu rimtai vien dėl to, kad tokiu būdu mes stipriname demokratiją: opozicija turi turėti instrumentus, užduoti klausimus, ministras turi į juos atsakyti, nepaisant to, ar tie klausimai yra rimtai paruošti, ar yra surankioti iš kokių nors rusiškų šaltinių, tebūnie“, – „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.

„Kokius šaltinius žmonės turi, tokius jie naudoja. Aš į visus klausimus atsakysiu nepaisant jų turinio, geriausiai kaip galėsiu, jeigu ji bus surengta, dėl to, kad tų klausimų dar taip pat nėra įteikta“, – pridūrė jis.

Visgi ministras mano, kad šiuo metu opozicijai – sudėtingas laikas. G. Landsbergis atkreipia dėmesį, kad pagrindinės opozicijai kylančios problemos yra didelė fragmentacija ir faktinių lyderių vadovavimas „iš galinės sėdynės“.

„Aš manau, kad sudėtingas metas opozicijai, nepaisant to, kad likimas galėtų būti jiems stipriai dosnus dėl įvairių krizių, kurios galėtų joms palengvinti darbą. Bet manau, kad didžiausia problema yra labai didelė opozicijos fragmentacija, susiskaldymas, yra labai daug partijų, labai daug atskirų lyderių, kurie kiekvienas save turbūt traktuoja opozicijos lyderiu, nenoras susitarti, ieškoti kažkokios tai bendradarbystės“, – sakė G. Landsbergis.

„Ir taip pat, aišku, didelė problema yra tai, kad dalis tikrųjų (opozicinių partijų – ELTA) lyderių yra už Seimo ribų. Ar jie yra grįžę į verslą, ar yra Europos Parlamente ir nedalyvauja debate“, – taip pat pažymi jis.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę Seimas pritarė energetikos ministro atsakymams į interpeliacijos klausimus ir ji buvo atmesta.

Ministras atsakinėjo į 23 parengtus klausimus – apie antrąjį elektros tiekimo rinkos liberalizacijos etapą, elektros generacijos pajėgumus, energijos išteklių kainas, saulės elektrines, UAB „Ignitis“, taupymo planą ir nuotolinio darbo kompensacijas, įmonių bankrotą ir darbuotojų atleidimus, biokuro kainą, biržą „Nord Pool“, gaminančių vartotojų situaciją ir kt.

Šios Seimo kadencijos metu parlamento mažuma inicijavo jau dvi interpeliacijas – sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui ir žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Abu procesai baigėsi valdančiųjų naudai – atsakymams į klausimus buvo pritarta ir ministrai tęsia darbą postuose iki šiol.

Neatmetama, kad netrukus interpeliacija gali būti inicijuojama ir aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, užsienio reikalų ministrui G. Landsbergiui bei ekonomikos ir inovacijų ministrei Aušrinei Armonaitei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.