A. Anušauskas: NATO turi įvertinti visus galimus Rusijos eskalacijos scenarijus

NATO turi įvertinti visus galimus Rusijos eskalacijos scenarijus, sako Aljanso gynybos ministrų susitikime dalyvaujantis Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2022, 5:31 PM

Pasak ministerijos, su kitų NATO valstybių kolegomis ketvirtadienį jis aptarė Rusijos karą prieš Ukrainą, įvertino progresą stiprinant NATO gynybą ir atgrasymą, diskutavo apie branduolinį atgrasymą, o taip pat išsakė poreikį drauge stiprinti kritinės infrastruktūros apsaugą.

„Šios savaitės Rusijos raketiniai išpuoliai prieš civilinius objektus Ukrainoje rodo, kad turime dar labiau sustiprinti mūsų paramą Ukrainai. NATO turi didinti gynybą ir atgrasymą ir tinkamai įvertinti visus galimus Rusijos eskalacijos scenarijus. Taip pat neramina neatsakingas Baltarusijos elgesys,“ – pasisakymuose pabrėžė krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Susitikimuose gynybos ministrai taip pat kalbėjosi apie poreikį glaudžiau koordinuoti bendrus gynybos įsigijimus, siekiant greičiau padidinti ginkluotės atsargas.

A. Anušauskas pabrėžė, kad „pafrontėje esančios šalys negali laukti metų metus naujos įrangos ir amunicijos“.

„Rusijos karo prieš Ukrainą kontekste yra labai svarbus glaudesnis NATO bendradarbiavimas su gynybos pramone išlaikant paramą Ukrainai ir apsaugant NATO,“ – sakė A. Anušauskas.

Šiaurės Atlanto Tarybos susitikime su ES užsienio politikos vadovu Josepu Borrelliu (Džozepu Boreliu) ministrai aptarė NATO ir ES operacijas bei paramą Ukrainai.

Penkiolika susitikime dalyvaujančių Europos sąjungininkių, įskaitant Lietuvą, ketvirtadienį pasirašė ketinimų laišką dėl Vokietijos pasiūlytos „Europos dangaus skydo“ iniciatyvos kartu pirkti naujas oro gynybos sistemas, NATO siekiant sustiprinti savo pajėgumus kovoti su Rusijos keliama grėsme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.