S. Skvernelis apie konservatorių kritiką A. Anušauskui: partijoje vyksta vidinės kovos, nulemtos išaugusio ministro populiarumo

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis mano, kad pastaruoju metu krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui pačių konservatorių adresuota kritika signalizuoja, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje vyksta vidaus kovos. Politikas mano, kad šios kovos yra nulemtos pastaruoju metu ženkliai išaugusio A. Anušausko populiarumo, kuris, anot jo, kai kuriems partijos kolegoms kelia tam tikrą grėsmę.

Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 9:36 AM

„Tai, kas darosi su žiniomis iš krašto apsaugos ministro lūpų, tai tampa keista. Matyt, keista ne tik opozicijai, visuomenei, bet ir netgi pagrindinės valdančios partijos pirmininkui, kuris sako, štai dabar kviesime ant kilimėlio savo partijos narį į savo frakciją“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.

Politikas mano, kad šiuo metu partijoje dėl išaugusių A. Anušausko reitingų partijoje vyksta vidaus kovos.

„Tai, kas vyksta pačioje valdančiojoje didžiausioje partijoje, tai, aišku, yra jų vidaus kovos. A. Anušausko galva iškilo netikėtai aukštai, virš įprastų konservatorių politikų lubų. Ir, matyt, daug kas pamatė, kad čia galbūt kažkokia grėsmė yra kalbant apie partinius postus, apie ateinančius rinkimus“, – sakė jis.

„Bet dalis kritikos yra, kuri, sakykime, iš to paties NSGK pirmininko lūpų, ji yra profesionali, dalykinė ir turbūt nelabai galima sieti su tomis vidinėmis kovomis būtų“, – pridūrė jis.

Šią savaitę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas bei konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis A. Anušauską sukritikavo dėl to, kad jis šeštadienį Rukloje lankantis Vokietijos gynybos ministrei Christine Lambrecht pažymėjo, jog 10 dienų laikotarpis, per kurį į Lietuvą krizės atveju turėtų atvykti Vokietijos kariai, yra visiškai tinkamas. Apie tokį reagavimo greitį susitikimo metu pranešė Vokietijos ministrė.

Konservatorių bei ekspertų teigimu, ministras A. Anušauskas padarė klaidą, nes Lietuvos interesas yra labai aiškiai komunikuoti ir siekti, kad Vokietijos brigada šalyje būtų dislokuojama nuolatos.

NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas antradienį informavo, kad dėl savo pareiškimų apie vokiečių karių brigadą A. Anušauskas kitą savaitę bus kviečiamas į komiteto posėdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.