Laisvės partija patvirtino savo kandidatus, iš kurių rinksis, kas kovos dėl Kauno mero posto

Laisvės partijos Kauno skyriaus surengtame rinkiminės kampanijos pradžios renginyje patvirtinti laisviečių kandidatai pirminiuose rinkimuose. Jais tapo kiek anksčiau apie savo kandidatūras paskelbę Seimo narys Marius Matijošaitis ir keliautojas, žurnalistas, prodiuseris Mantas Bertulis, rašoma Laisvės partijos pranešime spaudai.

 M.Matijošaitis ir M.Bertulis.<br> lrytas.lt koliažas.
 M.Matijošaitis ir M.Bertulis.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2022, 12:04 PM

Spalio 20–21 dienomis internetinio balsavimo metu partijos nariai ir simpatikai rinksis, kuris iš šių kandidatų atstovaus Laisvės partiją kovą vyksiančiuose merų rinkimuose.

Nominuoti savo interesus geriausiai atstovaujantį kandidatą arba siūlyti savo kandidatūrą Laisvės partija kvietė visus kauniečius. Renginio metu be savo kandidatūras viešai iškėlusių M. Matijošaičio ir M. Bertulio paaiškėjo dar du nominantai – Laisvės partijos Kauno skyriaus pirmininkė Ligita Šapranavičiūtė ir susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas. Tiek L. Šapranavičiūtė, tiek M. Tarnauskas tęsti kovą pirminiuose rinkimuose atsisakė.

Kandidato Kauno mieste pozicijos sieksiantis M. Bertulis teigė, jog ilgai stebėjęs vis naujai paskelbiamus kandidatus į Kauno miesto postą vis patirdavo nusivylimą – tai tapo didžiausia motyvacija nerti giliau į politiką.

„Norint pakeisti šiuo metu buldozeriu bei krauju suteptomis krabų lazdelėmis valdantį merą, reikia netradicinio kandidato, kurio akys degtų meile Kaunui. Manau, būtent toks ir esu. Kauno savivaldybėje dirbau kelerius metus bei nuveikėme daug gražių dalykų, todėl dabar atėjo laikas sugrįžti ten, tik su dar stipresne komanda ir nuveikti dar daugiau dėl Kauno“, – kalbėjo M. Bertulis.

Seimo Laisvės frakcijos narys Marius Matijošaitis sakė sieksiąs pasiūlyti alternatyvą šiuo metu stagnuojančiam Kauno valdymui.

„Kaunas yra dinamiškas ir gyvas. Dėl to negali būti viskas nuspręsta iš anksto ar kažkaip nepajudinamai nulemta pagal paprotinę teisę, bet gali pagal teisės viršenybę. Einame siūlydami alternatyvą miestui: tęsti tikslingus ir prasmingus projektus, tvarkyti viešąsias erdves, tačiau neapleisti to, kas yra svarbiausia – miestą kuriančio žmogaus, Kauno gyventojo“, – pabrėžė politikas.

Kuris iš dviejų kandidatų pavasarį varžysis Kauno mero rinkimuose, kauniečiai galės nuspręsti dalyvaudami internetiniame balsavime. Teisę atiduoti savo balsą už Laisvės partijos kandidatą turės jos nariai ir simpatikais užsiregistravę asmenys. Numatoma, kad partijos kandidatas į Kauno merus bus paskelbtas spalio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?