S. Jakeliūnas apie galimybes patekti į antrąjį mero rinkimų turą: visi konkurentai yra įveikiami

Pirmadienį europarlamentaras, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į Vilniaus merus Stasys Jakeliūnas nesiryžo prognozuoti, ar artėjančių rinkimų metu pateks į antrąjį turą. Visgi politikas neabejojo, kad kovoje dėl sostinės mero posto konkurentų keliami kandidatai jam yra įveikiami.

Stasys Jakeliūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Stasys Jakeliūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Stasys Jakeliūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Stasys Jakeliūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Stasys Jakeliūnas<br>T.Bauro nuotr.
Stasys Jakeliūnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 17, 2022, 11:24 AM

„Konkurentai – kokie jie bebūtų – manau, jie visi yra įveikiami. Klausimas, ką pasirinks vilniečiai. To negaliu prognozuoti, bet darysiu viską, kad laimėtume tuos rinkimus“, – pirmadienį Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje susirinkusiems valstiečiams teigė europarlamentaras.

Jis patikino, kad jaučiasi tinkamai pasiruošęs politiniam sezonui ir savo galimybes tapti sostinės meru vertina pozityviai.

„Kai vyko rinkimai į Europos Parlamentą, aš net nedalyvavau tuose rinkimuose. Nepaisant to, patekau į Europos Parlamentą. Viskas priklauso nuo darbo, nuo konteksto ir nuo konkurentų. Jeigu nevertinčiau savo galimybių rimtai, rinkimuose šį kartą nedalyvaučiau“, – pabrėžė jis.

Tikina, kad Lukiškių aikštėje įgyvendins Vyčio skulptūros projektą

LVŽS tarybos patvirtintas kandidatas susirinkusiems partiečiams pristatė savo rinkiminę programą. Paklaustas apie istorinės atminties sostinėje svarbą, S. Jakeliūnas patikino – miesto istorija bei Vilniaus statusas turi tinkamai atsispindėti miesto erdvėje. Politikas negailėjo kritikos dabartinei miesto valdžiai dėl jos sprendimų Lukiškių aikštėje įrengti paplūdimį ir pažadėjo, kad priešais buvusį KGB pastatą pastatys Vyčio skulptūrą.

„Per mano kadenciją Vilniuje Vytis tikrai bus – nesakau, kad būtinai didesnis. Didesnis – nebūtinai geresnis. Bet jį reikia grąžinti, nes tas pasityčiojimas iš Lukiškių aikštės priešais KGB rūmus (...) yra pasityčiojimas iš Vilniaus istorijos“, – sakė politikas.

Rinkimų kampanijos centre – dėmesys antikorupcinei politikai

Visgi visos rinkiminės kampanijos ir programos centre – dėmesys sostinės finansų skaidrumui ir antikorupcinei politikai.

„Pristatome rinkiminį mūsų šūkį: Vilnius – visiems, ne tik saviems. Galime spėlioti, kas tie savieji. Bet čia yra tikrai antikorupcinė dimensija, integruota į šį šūkį. Žinome įvairių istorijų apie verslą, tarp jų ir partiečių verslo protegavimo ir netgi finansavimo miestiečių pinigais“, – teigė S. Jakeliūnas.

„Būtina išgyvendinti visas korupcijos formas – nepotizmą, interesų konfliktus, stambiojo verslo finansavimą bei politikų įvaizdžio kūrimą miesto gyventojų pinigais. Vilnius turi rodyti skaidrumo ir atsakomybės prieš piliečius pavyzdį visai Lietuvai. Kova su sisteminės korupcijos ir piktnaudžiavimo, taip pat informacinio manipuliavimo viešojoje erdvėje apraiškomis be ypatingos politinės valios ir nuolatinio visuomenės bei nepriklausomos žiniasklaidos dėmesio gali ilgam įstrigti teismų bei institucijų voratinklyje ir pakirsti žmonių pasitikėjimą valdžios institucijomis“, – akcentavo jis.

Tarp kitų politiko prioritetų – draugiškos šeimoms aplinkos kūrimas, vaikų ugdymas gyvenamuosiuose rajonuose, parama vietos iniciatyvoms, efektyvus mobilumas bei judėjimas mieste, sveiko maitinimo mokymo ir ugdymo įstaigose organizavimas miesto pastangomis, gamtos išteklių (brandžių medžių, parkų, upių) puoselėjimas, tausojimas ir tvarkymas visame mieste, pritaikant šeimų poilsiui, sportui ir laisvalaikiui, ne tik centrinėje sostinės dalyje.

ELTA primena, kad S. Jakeliūnas 2012–2014 m. dirbo ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėju finansų klausimais. 2015–2016 m. dirbo finansų analitiku. 2016–2019 m. Seimo, o nuo 2019 m. – Europos Parlamento narys.

LVŽS patvirtino 38 kandidatus į merus. Tarp partijos nominantų – eilė Seimo narių. Kauno mieste valstiečiai iškėlė Aurelijaus Verygos, Klaipėdoje – Ligitos Girskienės, Panevėžyje – Deivido Labanavičiaus, Alytuje – Roberto Šarknicko, Raseinių rajone – Arvydo Nekrošiaus, Ukmergės rajone – Juozo Varžgalio kandidatūras.

Su LVŽS savivaldos rinkimuose dalyvaus ir Lietuvos šeimų sąjūdžio narys, humoristas Artūras Orlauskas, kuris sieks Kauno rajono mero posto.

Savivaldos rinkimai numatomi kitų metų kovo 5 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.