I. Šimonytė su oficialiu vizitu vyks į Japoniją aptarti verslo ryšių, sankcijų Rusijai

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė kitą savaitę su oficialiu vizitu vyks į Japoniją, kur aptars verslo ryšius, trečiadienį pranešė Vyriausybė.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 5:53 PM, atnaujinta Oct 18, 2022, 6:13 PM

Premjerė susitiks su Japonijos ministru pirmininku Fumio Kishida, ūkio, prekybos ir pramonės ministru Yasutoshi Nishimura, Japonijos verslo federacijos atstovais, dalyvaus Lietuvos ir Japonijos maisto verslo forume ir aukštųjų technologijų verslo renginyje.

Pranešime nurodoma, kad vizito metu daugiausiai dėmesio numatoma skirti Lietuvos ir Japonijos dvišalio bendradarbiavimo stiprinimui, bendradarbiavimui inovacijų, gyvybės mokslų, žemės ūkio pramonės ir kitose srityse, o taip pat globaliai saugumo situacijai, sankcijų Rusijai ir paramos Ukrainai klausimams, abiejų šalių bendradarbiavimui tarptautinėse organizacijose.

Prastėjant Vilniaus ir Pekino santykiams dėl šalies dėmesio Taivanui, Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Tokiją yra pavadinęs svarbiausiu partneriu Azijoje.

Toks pareiškimas atspindi Vyriausybės pastangas siekti glaudesnių ryšių su liberaliomis demokratijomis Indijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą Japonija prisijungė prie Vakarų šalių, įvedė ekonomines sankcijas Kremliui ir ėmė teikti pagalbą Kyjivui.

Spalio 25–28 dienomis vyksiančio vizito metu premjerė taip pat dalyvaus susitikime su Tokijo užsienio studijų universiteto akademine bendruomene bei šiame universitete skaitys paskaitą, lankysis medicinos tyrimų centre, dalyvaus Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių šimtmečiui skirtame minėjime.

Prezidento Gitano Nausėdos dekrete numatyta, kad spalio 24–27 dienomis premjerę pavaduos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, o spalio 28–29 dienomis – finansų ministrė Gintarė Skaistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.