Reaguoja į įkalinto A. Paleckio propagandą: ekspertai pateiks siūlymus, kaip reglamentuoti nuteistųjų skambučius

Kitą savaitę Kalėjimų departamento ekspertai pateiks galimus siūlymus reglamentuoti nuteistųjų skambučius iš bausmės vykdymo vietos, Eltai pranešėTeisingumo ministrės atstovas spaudai Paulius Žeimys. Ši iniciatyva kilo po to, kai paaiškėjo, kad už šnipinėjimą nuteistas A. Paleckis, būdamas už grotų, skambučiais toliau skleidė Kremliaus propagandą.

Algirdas Paleckis.<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>Dainiaus Labučio/ELTA nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>Martyno Ambrazo/ELTA nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>Martyno Ambrazo/ELTA nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>V.Balkūno nuotr.
Algirdas Paleckis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 3:35 PM

„Spalio 4 d. Teisingumo ministrė E. Dobrowolska pavedė ministerijos ir Kalėjimų departamento ekspertams įvertinti tvarką, reglamentuojančią nuteistųjų skambučius iš bausmės vykdymo vietos. Atlikus vertinimą, iki kitos savaitės institucijų atstovai pateiks galimus sprendimus“, – nurodė P. Žeimys.

Teisingumo ministerija nurodo, kad šiuo metu galiojančiame reguliavime numatyta, jog nuteistajam gali būti ribojama skambučio teisė, jei yra gautas rašytinis ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio ar jį atliekančio prokuroro arba teismo, kurio žinioje yra byla, nurodymas neleisti asmeniui skambinti telefonu ar naudotis interneto telefonija.

„Iki šiol Kalėjimų departamentas ir Teisingumo ministerija, net po pakartotinio kreipimosi, nėra gavę jokių nurodymų dėl ribojimų taikytinų minimam nuteistajam“, – pridūrė P. Žeimys.

ELTA primena, kad A. Paleckis praėjusiųjų metų liepos 23 dieną teismo buvo pripažintas kaltu dėl šnipinėjimo Rusijos Federacijos žvalgybai ir nuteistas laisvės atėmimu 6 metams. Šį nuosprendį A. Paleckis apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris nuteistojo skundą atmetė. A. Paleckio įkurto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovai liepos pabaigoje vyko vizito į Rusijos Federaciją, kur susitiko su Rusijos valdžios atstovais.

Asociacijos lyderė Erika Švenčionienė tikino norinti pralaužti informacinę blokadą ir prašyti bevizio režimo Lietuvos piliečiams į Kaliningrado sritį. Vizito metu buvo keliamos abejonės dėl dabartinės Lietuvos valdžios išrinkimo teisėtumo, kaltino valdančiuosius darant ekonominę žalą, bauginant savo piliečius dėl galimo Rusijos įsiveržimo. Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, kreipėsi į Vilniaus regiono apylinkės teismą, prašydama dėl šnipinėjimo Rusijai nuteisto Algirdo Paleckio įsteigtą asociaciją „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ pripažinti neteisėtai įsteigta ir ją likviduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.