Mero rinkimuose – Ž. Pinskuvienės apsisprendimas ir dar vienas kandidatas į Vilniaus vadovo postą

Paaiškėjo dar vienas kandidatas į Vilniaus miesto merus – Lietuvos regionų partija kelia buvusio kariuomenės vado Valdo Tutkaus kandidatūrą, naujienų portalui lrytas.lt pranešė partijos pirmininkas, Seimo narys Jonas Pinskus.

Paaiškėjo dar vienas kandidatas į Vilniaus miesto merus.<br>lrytas.lt koliažas
Paaiškėjo dar vienas kandidatas į Vilniaus miesto merus.<br>lrytas.lt koliažas
Generolas Valdas Tutkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Generolas Valdas Tutkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Pinskus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jonas Pinskus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jonas Pinskus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Živilė Pinskuvienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus.<br>V.Balkūno nuotr.
Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 6:11 PM, atnaujinta Oct 19, 2022, 6:04 AM

Pasak J.Pinskaus, Regionų partija šį šeštadienį paskelbs visus partijos kandidatus į merus.

Tiki pergale 

Vertindamas V.Tutkaus galimybes laimėti savivaldos rinkimus liberaliausiais rinkėjais pasižyminčiame Vilniaus mieste, J.Pinskus svarstė, kad dabartiniame kontekste partijos kandidato šansai yra labai dideli.

„Tai, kad liberalai valdė sostinę, dar nereiškia, kad valdė gerai. Po tokio valdymo ir aplinkybių, kas darosi pasaulyje, kontekste, manau, generolas bus labai populiarus.

Žmogus daug dirba, važinėja po mokyklas, susitinka su kolektyvais, su žmonėmis. Susitikimai praeina labai aukštame lygyje. Manau, kad jis turi didžiulį kiekį gerbėjų.

Po tokio valdymo, kai Vilniaus miestas taip atsilikęs – net Kaunas aplenkė per visus punktus, kokius tik galima, šansas Valdui Tutkui yra labai geras“, – portalui lrytas.lt sakė J.Pinskus.

Šiuo metu jau žinoma ir Regionų partijos kandidatė į Klaipėdos miesto mero postą – partija kelia Gintarės Sakalauskaitės kandidatūrą.

J.Pinskus tikisi, kad Regionų partija būsimuose rinkimuose surinks 4–5 daugiau savivaldybių tarybų mandatų negu praėjusių rinkimų metu laimėjo Socialdemokratų darbo partija (pernai pakeitusi pavadinimą į Regionų partiją – aut.past.).

„Jeigu Socialdemokratų darbo partija – ankstesnis mūsų pavadinimas – praeituose rinkimuose laimėjo 22 tarybos nario mandatus, dabar vis tiek galvojame laimėti 4–5 kartus daugiau“, – sakė J.Pinskus.

V.Tutkus kariuomenės vadu buvo 2004–2009 metais. 2001–2004 metais – Lietuvos kariuomenės lauko (sausumos) pajėgų vadas, 1999–2001 metais – LR karinis atstovas prie NATO ir Vakarų Europos Sąjungos, gynybos atašė Belgijos Karalystei.

Intrigos nebeliko

Tuo metu Regionų partijos narė, Širvintų rajono savivaldybei vadovaujanti Živilė Pinskuvienė, kelis mėnesius išlaikiusi intrigą dėl galimo kandidatavimo Vilniaus miesto mero rinkimuose, pranešė trečiosios kadencijos ir vėl sieksianti Širvintose.

Tiesa, kalbėdama su naujienų portalui lrytas.lt, Ž.Pinskuvienė tikino, kad apie galimybę kandidatuoti Vilniuje niekada rimtai ir nesvarstė.

„Kitokio sprendimo ir būti negalėjo“, – teigė Ž.Pinskuvienė.

„Tik vienoje Rimvydo Paleckio laidoje („Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ – aut.past.), mane truputį „o kodėl ne?“, „O kodėl taip?“, bet niekada šito varianto rimtai aš nesvarsčiau, nes visada žinojau, kad eisiu į Širvintas“, – kalbėjo merė.

Birželį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ Ž.Pinskuvienė, paklausta apie galimą kandidatavimą į Vilniaus miesto meres, kalbėjo mįslingai, tačiau tokios galimybės nepaneigė.

„Vilnius moters merės turbūt neturėjo. Tai gal ir turės. Gal ir yra tokia galimybė turėti. Aš kalbu bendrai apie moteris. O kodėl gi ne?“, – klausimu į klausimą tąkart atsakė Širvintų rajono merė.

„Aš nieko neatmetu“, – pridūrė politikė.

Birželį Ž.Pinskuvienė taip pat pranešė, kad jos vadovaujamas rinkimų komitetas „Živilės Pinskuvienės komanda – už sėkmingą Širvintų kraštą“ jungiasi prie Lietuvos regionų partijos, kuriai vadovauja merės sutuoktinis, Seimo narys J.Pinskus.

Primename, kad Lietuvos regionų partija praėjusiais metais pakeitė savo pavadinimą – iki šiol ji vadinosi Lietuvos socialdemokratų darbo partija, susikūrusi suskilus Lietuvos socialdemokratų partijai.

Ž.Pinskuvienės rinkimų komitetas 2019 metais laimėjo 15 iš 21 Širvintų tarybos narių mandatų, merė savivaldybei vadovauja antrą kadenciją iš eilės.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.