Į netikėtą žinią iš Jungtinės Karalystės sureagavo ir G. Nausėda: „Labai pergyvenu dėl to, kas ten vyksta“

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako „labai pergyvenantis“ dėl įvykių, kurie klostosi Jungtinėje Karalystėje, britų premjerei Liz Truss paskelbus apie atsistatydinimą.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-20 17:01, atnaujinta 2022-10-20 18:04

„Man labai gaila, kad šie vidaus politikos įvykiai vyksta. Tikrai labai pergyvenu dėl to, kas vyksta Didžiojoje Britanijoje, kadangi laikau ją mūsų ištikima sąjungininke. Jungtinės Karalystės pagalba mums, jų vaidmuo, užtikrinant mūsų regioninį saugumą ir stabilumą, yra nepaprastai svarbus“, – akcentavo G.Nausėda.

Tiesa, šalies vadovas viliasi, kad ir vėl pasikeitus Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui, valstybės užsienio politikos kryptys išliks tokios pat.

„Bet vis dėlto, aš noriu tikėtis, kad šie dalykai pirmiausia yra susiję su tam tikrais vidaus politikos iššūkiais ir išorinei arba vadinamajai užsienio politikai esminės įtakos jie neturės“, – tvirtino jis.

„Mes ir toliau bendradarbiausime su visais lyderiais, kuriuos Jungtinės Karalystės žmonės ir politikai išrinks.

Premjerai, ministrai – su visais mes palaikysime tokį patį kaip ir dabar efektyvų darbinį kontaktą ir bendradarbiausime visomis galimybėmis“, – patikino prezidentas.

Sunkioje padėtyje atsidūrusi britų ministrė pirmininkė L.Truss ketvirtadienį paskelbė atsistatydinanti. Dešimčių žurnalistų akivaizdoje ji pareiškė, kad pradėjo eiti pareigas „didelio ekonominio ir tarptautinio nestabilumo“ metu.

L.Truss sakė negalinti įgyvendinti mandato, dėl kurio ją išrinko torių nariai, todėl atsistatydina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.