Apie R. Pociaus kaltinimus A. Bilotaitė pasisakė feisbuke: vadina melu

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sureagavo į buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus priekaištus bei kaltinimus. Pasak politikės, prieš ją ir prieš jos vadovaujamą ministeriją R. Pocius pradėjo šmeižto kampaniją, o jai asmeniškai metami kaltinimai dėl mobingo yra melas.

Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2022, 3:04 PM

„Kol darbo reikalais esu išvykusi į Prahą, buvęs Viešojo saugumo tarnybos vadas pradėjo šmeižto kampaniją prieš Vidaus reikalų ministeriją ir mane. Jo metami kaltinimai mobingu ir tariamu jo žeminimu yra melas“ – pirmadienį feisbuke rašė A. Bilotaitė.

„Atleidimo priežasčių nenorėjau viešinti gerbdama buvusio tarnybos vado privatumą. Tačiau paskleistas melas ir šmeižtas nebeleidžia tylėti“, – pridūrė ministrė ir, pasak jos, išvardino tikrąsias priežastis, kodėl buvo nuspręsta atsisveikinti su R. Pociumi.

„Buvęs VST vadas ne kartą nedalyvavo statutinių vadovų pasitarimuose dėl grėsmių valdymo nenurodęs jokių nedalyvavimo priežasčių. Daugybę kartų neatsiliepė į pakartotinius mano ir viceministro skambučius. Atsisakydavo skirti pareigūnus padėti policijai užtikrinti viešąją tvarką renginiuose. Skelbė melagingą darbotvarkę ir melavo apie savo susitikimus su diplomatais, kai pats net nebuvo darbo vietoje“, – rašė A. Bilotaitė.

„Nepaprastosios padėties metu statutinėms tarnyboms ir jų vadovams keliami ypatingi reikalavimai: vadovai privalo būti visada pasiekiami, turi koordinuoti veiksmus, dalyvauti priimant sprendimus, keistis informacija. Visus šiuos reikalavimus buvęs VST vadas žinojo, bet nevykdė. Tokio elgesio toleruoti negalėjau“, – apibendrino ministrė.

Pirmadienį buvęs VST vadas portalui delfi.lt teigė, kad po pernai rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių, jis iš ministrės ne kartą sulaukė reikalavimo trauktis iš tarnybos vadovo pareigų. Anot R. Pociaus, siekiant jį patraukti, buvo vykdomi nuolatiniai tikrinimai, ministrė kviesdavosi jį privatiems pokalbiams.

R. Pocius negailėjo kritikos VRM ir Policijos darbui riaušių metu – anot pareigūno, tarnybos buvo gavę įspėjimus apie galimas riaušes gerokai anksčiau, tačiau joms nesiruošė.

R. Pocius patikino riaušių vakarą sulaukęs generalinio policijos komisaro Renato Požėlos skambučio su prašymu padėti malšinti neramumus, kilusius prie parlamento rūmų.

Tačiau, pasak buvusio VST vado, net ir surinkus tarnybos pajėgumus, riaušių malšinimui niekas nevadovavo, situacija, anot pareigūno, priminė chaosą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.