G. Landsbergis: S. Skvernelis turėtų atsakyti, kodėl nori išlaikyti pažeidžiamą asmenį VST vado pozicijoje

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad buvęs premjeras Saulius Skvernelis turėtų atsakyti į klausimą, kodėl siekia Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado pareigose išlaikyti pažeidžiamą asmenį – Ričardą Pocių.

S.Skvernelis ir G.Landsbergis.<br>Lrytas.lt montažas.
S.Skvernelis ir G.Landsbergis.<br>Lrytas.lt montažas.
Gabrielius Landsbergis, Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 1:12 PM

„Aš tiesiog noriu pakartoti savo vakar iškeltą klausimą, kad žinios apie jo pažeidžiamumą, buvo žinomos, beveik neabejoju, žmonėms, kurie su R. Pociumi dirbo. Ir kodėl yra siekis išlaikyti pažeidžiamą asmenį svarbioje pozicijoje, turėtų atsakyti S. Skvernelis, o jau po to aš galbūt galėsiu atsakyti į kokius nors papildomus klausimus“, – žurnalistams trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį teigė G. Landsbergis.

Politikas akcentuoja, kad kai kurias priežastis, kodėl R. Pocius yra pažeidžiamas asmuo, jau įvardino Vidaus reikalų ministerija. Politikas akcentuoja, kad visą šią informaciją apie R. Pocių turėjo ir S. Skvenelis.

„Tikrai nemanau, kad ponas S. Skvernelis nors kiek nors galėtų būti nustebęs dėl tos informacijos, kuri buvo Vidaus reikalų ministerijos paviešinta“, – akcentavo G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį iš pareigų atleido Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadą Ričardą Pocių.

Pirmadienį buvęs VST vadas portalui delfi.lt teigė, kad po pernai rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių, jis iš ministrės ne kartą sulaukė reikalavimo trauktis iš tarnybos vadovo pareigų. Anot R. Pociaus, siekiant jį patraukti, buvo vykdomi nuolatiniai tikrinimai, ministrė kviesdavosi jį privatiems pokalbiams.

Interviu metu R. Pocius negailėjo kritikos VRM ir Policijos darbui riaušių metu – anot pareigūno, tarnybos buvo gavę įspėjimus apie riaušių grėsmę gerokai anksčiau, tačiau galimiems neramumams nesiruošė. R. Pocius patikino riaušių vakarą sulaukęs generalinio policijos komisaro Renato Požėlos skambučio su prašymu padėti malšinti neramumus, kilusius prie parlamento rūmų. Tačiau, pasak buvusio VST vado, net ir surinkus pajėgumus, riaušių malšinimui niekas nevadovavo, situacija, anot pareigūno, priminė chaosą.

Savo ruožtu Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tvirtina, kad nepasitiki pareigų netekusiu Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadu Ričardu Pociumi. Ir, pasak politikės, jos nepasitikėjimas nėra susijęs su praėjusiais metais įvykusiomis riaušėmis prie Seimo. Ministrė atmetė jai mestus kaltinimus dėl mobingo. Priešingai, akcentavo ji, buvęs VST vadas negalėjo susitaikyti, kad jam vadovauja moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.