Ryšių reguliavimo tarnyba: per ketvirtį gauta dvigubai daugiau pranešimų apie draudžiamą turinį nei pernai

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) trečiadienį pranešė, jog daugėja pranešimų apie draudžiamą skleisti ir neigiamą poveikį nepilnamečiams darantį turinį internete.

Ryšių reguliavimo tarnyba: per ketvirtį gauta dvigubai daugiau pranešimų apie draudžiamą turinį nei pernai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ryšių reguliavimo tarnyba: per ketvirtį gauta dvigubai daugiau pranešimų apie draudžiamą turinį nei pernai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 2:30 PM

Pasak RRT, trečiąjį šių metų ketvirtį internetine karštąja linija „Švarus internetas“ gauta 420 pranešimų, tuo tarpu tokiu pat laikotarpiu 2021-aisiais buvo gauti 222 tokie pranešimai.

„Tai rodo, kad žmonės vis geriau atpažįsta netinkamą turinį internete ir nėra jam abejingi“, – teigiama trečiadienį išplatintame pranešime.

RRT teigimu, dėl pasitvirtinusių 125 pranešimų specialistai ėmėsi veiksmų.

„104 pranešimai apie vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus persiųsti kitų šalių interneto karštosioms linijoms, tarptautinės interneto karštųjų linijų asociacijos INHOPE narėms. 17 pranešimų persiųsta įvairių šalių interneto paslaugų teikėjams, svetainių savininkams, socialinių tinklų valdytojams apie jų svetainėse ar tinkluose esantį draudžiamą skleisti interneto turinį, nurodant, kad jis būtų kuo skubiau pašalintas“, – nurodoma pranešime.

Tarnyba pažymėjo, jog keturi pranešimai, turintys informaciją, darančią neigiamą poveikį nepilnamečiams, persiųsti tolesniam tyrimui Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai.

Pasak RRT, tarybos specialistai suteikė 83 konsultacijas socialinių tinklų naudotojams dėl neteisėtai paskelbtos asmeninės ar žalingos informacijos pašalinimo, užgrobtų paskyrų susigrąžinimo, tinkamų saugumo ir privatumo parinkčių nustatymo socialiniuose tinkluose.

Taip pat per šį ketvirtį gauta 11 su patyčiomis susijusių pranešimų. Keturiais atvejais informacija pasitvirtino ir buvo imtasi veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.