I. Šimonytė įvertino R. Pociaus ir A. Bilotaitės konfliktą: situacija – aiški, o kaltinimai – tik „pikantiškos detalės“

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, reaguodama į prieš savaitę kilusį konfliktą tarp vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės bei buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus, sako, kad situacija yra aiški – vadas atleistas iš tarnybos šalių sutarimu.

 I.Šimonytė, reaguodama į prieš savaitę kilusį konfliktą tarp A.Bilotaitės bei R.Pociaus, sako, kad situacija yra aiški – vadas atleistas iš tarnybos šalių sutarimu.<br> lrytas.lt koliažas.
 I.Šimonytė, reaguodama į prieš savaitę kilusį konfliktą tarp A.Bilotaitės bei R.Pociaus, sako, kad situacija yra aiški – vadas atleistas iš tarnybos šalių sutarimu.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 8:38 AM, atnaujinta Nov 3, 2022, 8:40 AM

Pasak jos, generolo kaltinimai ministrei dėl neva patirto mobingo ir žeminimo tėra „pikantiškos detalės“, kuriomis R. Pocius papildė savo istoriją „kažkieno patartas“ arba planuodamas savo būsimą kelią į politiką.

„Man atrodo, kad tiesiog susiklostė tokia situacija, kad gal kažkieno patartas, galbūt pats galvodamas apie kažkokią būsimą politinę karjerą generolas Pocius dabar nusprendė tą istoriją jau pateikti kitu būdu, priteikdamas kažkokių kitų pikantiškų detalių, kurios nebūtinai yra tiesa. Bet, man atrodo, pati situacija formaliai yra gana aiški – ponas Pocius pats parašė prašymą būti atleistas iš darbo šalių sutarimu ir šitas jo prašymas buvo patenkintas“, – ketvirtadienį LRT radijui teigė premjerė.

Ji patikino, kad klausimų dėl R. Pociaus kaip VST vado veiklos kilo ir anksčiau – dėl to birželį generolui ir buvo skirta tarnybinė nuobauda. Anot Vyriausybės vadovės, R. Pociui tęsiant darbą VST galėjo grėsti ir naujos nuobaudos.

„Ponui Pociui Vyriausybės nutarimu jau prieš kurį laiką buvo skirta nuobauda ir aš neatmesčiau, kad būtų buvę pagrindo skirti ir daugiau nuobaudų, jeigu šita situacija nebūtų užsibaigusi pono Pociaus atleidimu šalių sutarimu“, – nurodė I. Šimonytė.

Premjerė leido suprasti, kad R. Pociui ministrė A. Bilotaitė neįtiko dėl to, kad yra moteris – pasak I. Šimonytės, jai buvo žinoma, kad kai kurie institucijų vadovai su dalimi Ministrų kabineto narių „elgdavosi keistai“.

„Kad kai kurie kai kurių institucijų vadovai, nežinau dėl kokių priežasčių – galbūt jiems nepatinka vadovaujančios moterys, galbūt dar yra kažkokių kitų priežasčių – gana keistai elgdavosi kai kurių Vyriausybės narių atžvilgiu, tai taip man šita informacija buvo žinoma“, – aiškino ji.

„Dabar ponas Pocius kalba apie mobingą, tačiau iš to, kas matėsi, tarkime, ir praėjusią savaitę viešojoje erdvėje, tai dar aš labai norėčiau užduoti sau klausimą ir taip pat turbūt ir kitiems – kas iš tikrųjų šitoje situacijoje yra mobinamas? Ir jeigu Agnė Bilotaitė būtų vyras, ar iš tiesų šitoks bendravimas su ja būtų buvęs, koks jis buvo pastaruoju metu“, – klausė Ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę tarp vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės ir buvusio VST vado R. Pociaus įsiplieskė viešas konfliktas. R. Pociui palikus VST vado pareigas, šis pasidalijo informacija apie pernai rugpjūtį prie Seimo vykusias riaušes. Anot pareigūno, tarnybos buvo gavę įspėjimus apie riaušių grėsmę gerokai anksčiau, tačiau galimiems neramumams nesiruošė, o net ir riaušių metu surinkus pajėgumus, jų malšinimui niekas nevadovavo, situacija, pasak jo, priminė chaosą. Taip pat generolas teigė, kad po riaušių iš ministrės ne kartą sulaukė reikalavimo trauktis iš tarnybos vadovo pareigų ir patyrė nuolatinius tikrinimus.

Vidaus reikalų ministrė R. Pociaus kaltinimus mobingu ir tariamu jo žeminimu atmeta. Politikė patvirtino, kad nepasitikėjo generolu, tačiau pasak ministrės, tai nebuvo susiję su praėjusiais metais įvykusiomis riaušėmis prie Seimo. VRM pareiškė, kad R. Pocius desperatiškai bando pridengti tikrąsias atleidimo priežastis.

Vis tik, į situaciją sureagavusi opozicija reikalauja daugiau atsakymų ir ketinama inicijuoti parlamentinį tyrimą, neatmetama ir interpeliacijos galimybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.