I. Šimonytė turi paaiškinimą dėl iš naujo keliamo riaušių klausimo: mato pasiruošimą startuoti politikoje

Buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovo Ričardo Pociaus priekaištus Vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei ir policijos pareigūnams dėl praėjusių metų riaušių prie Seimo suvaldymo premjerė Ingrida Šimonytė teigė vertinanti kaip „tikslą artimu metu startuoti politinėje veikloje“.

I.Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 11:15 AM, atnaujinta Nov 3, 2022, 11:43 AM

Praėjusią savaitę buvęs VST vadas R.Pocius viešai prabilo apie vidaus reikalų ministrės A.Bilotaitės atsakomybę dėl netinkamo riaušių prie Seimo malšinimo – anot jo, riaušių malšinimui niekas nevadovavo, situacija priminė chaosą. R.Pocius kritikavo sprendimą laiku neaktyvuoti plano „Vėtra“. Be to, pasitraukimą iš pareigų R.Pocius grindė patirtu mobingu.

Premjerė I.Šimonytė ketvirtadienį Seime priminė, kad R.Pocius šių metų birželį yra gavęs tarnybinę nuobaudą.

„Tai reiškia, kad viskas tobula negalėjo būti – kitaip negalėjo atsirasti nuobaudų“, – kalbėjo premjerė.

Tuo metu į klausimus, ar tinkamai pernai buvo suvaldytos riaušės prie Seimo, anot I.Šimonytės, jau buvo atsakyta iš karto po riaušių – situaciją aiškinosi Seimo komitetai, institucijose buvo atliktos vidinės procedūros siekiant suprasti, kur buvo galima reaguoti kitaip, kokias pamokas buvo galima išmokti.

„Sprendimus vietoje labai dažnai tenka priimti pagal tai, kokia situacija vietoje susiklosto, o ne pagal tai, kas parašyta popieriuje, tikintis vienų ar kitų dalykų. Tokiais atvejais situacija būna gana dinamiška, ir pareigūnai labai dažnai turi priimti sprendimus vietoje ir tuo metu, kai jau reikia reaguoti į iškilusią situaciją.

Tikrai tie klausimai buvo keliami, į tuos klausimus buvo atsakoma, ir, kiek žinau, penktadienį policijos generalinis komisaras taip pat bandė į tuos klausimus atsakyti, bet jam tokia galimybė nebuvo suteikta, pasiūlant nepolitikuoti.

Žinoma, jeigu kažkas nori kažką išsiaiškinti, tai būtent policijos vadovas turi daugiausiai, ką paaiškinti, tad tokios galimybės priminti aplinkybes turėjo būti suteiktos“, – praėjusią savaitę vykusį A.Bilotaitės susitikimą su Seimo opoziciją priminė premjerė.

„Dabar bandymą vėl į tą temą grįžti matyčiau kaip kažkieno tikslą artimu metu startuoti politinėje veikloje“, – apibendrino I.Šimonytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.