Į Europos Audito Rūmus besiruošianti L. L. Andrikienė: tai turbūt mano paskutinė savaitė Seime

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Laima Liucija Andrikienė teigia, kad ši savaitė greičiausiai yra paskutinė jos darbo Seime – politikė išvyks į Europos Audito rūmus, jei jos kandidatūrai pritars Europos Sąjungos Taryba.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Laima Andrikienė.<br> Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė Laima Andrikienė.<br> Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-07 11:05

Apie tai, kad jos kaip politikės ir URK pirmininkės darbas Seime eina į pabaigą, L. L. Andrikienė užsiminė pirmadienį parlamentinių ryšių su Tibetu grupės surengtos diskusijos metu.

„Mano turbūt paskutinė savaitė arba beveik paskutinė savaitė Lietuvos Seime“, – pirmadienį vykusios diskusijos „Tibetas – tarptautinis konfliktas, kurį būtina išspręsti“ metu sakė L. L. Andrikienė.

Atsilaisvinusią L. L. Andrikienės vietą Seime turėtų pakeisti partizano Juozo Jakavonio-Tigro dukra Angelė Jakavonytė. Jai Seimo nario mandatas tektų pagal konservatorių sąrašą.

ELTA primena, kad Europos Audito Rūmų atstovo Rimanto Šadžiaus šešerių metų kadencija baigėsi gegužę.

Į šią Europos instituciją konservatorė buvo nominuota po ilgų derybų tarp Vyriausybės ir Prezidentūros – kaip numato Lietuvos įstatymai, kandidatus į Audito Rūmus siūlo Vyriausybė, pritarus prezidentui. Viešojoje erdvėje kalbėta apie Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūras.

Galutinį sprendimą dėl Europos Audito Rūmų narių skyrimo šešerių metų kadencijai, pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, priima Europos Sąjungos Taryba. L. L. Andrikienė Europos Audito Rūmų atstovo pareigose pakeistų kadenciją baigusį Rimantą Šadžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.