Skandalais pagarsėjusią A. G. Astrauskaitę atgal priėmusios gimnazijos laukia nemalonumai

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia nesuprantanti, kaip „skandalingai pagarsėjusi“ mitingų organizatorė, pedagogė Astra Genovaitė Astrauskaitė buvo vėl priimta į darbą Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje. Ministrės teigimu, ugdymo įstaigoje bus atliktas tarnybinis patikrinimas.

Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Astra Genovaitė Astrauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 9:57 AM, atnaujinta Nov 8, 2022, 3:28 PM

„Tiesiog neturiu žodžių. Ji buvo kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu. Atsisakė skiepytis, nesutiko reguliariai testuotis nuo koronaviruso. Kažkada dažais apipylė Lukiškių aikštėje tuo metu buvusios „Laisvės kalvos“ memorialo maketą.

Turėjo ir daugiau reikalų su policija. Ir dabar ji vėl priimta mokyti vaikus. Nesuprantu tokio Vilniaus „Juventos“ gimnazijos direktorės poelgio“, – savo feisbuko paskyroje rašė J.Šiugždinienė.

Ministrė teigė nesuprantanti ir ugdymo įstaigos direktorės pasiaiškinimo, kad nerado kito mokytojo, kuris galėtų vaikus mokyti lietuvių kalbos ir literatūros.

„Įdomu, kaip mokytojo buvo ieškoma. Ministerija turi duomenų bazę, kurioje visos mokyklos yra kviečiamos skelbti apie laisvas vietas, esančias mokyklose.

Ši mokykla apie laisvą darbo vietą šioje duomenų bazėje neskelbė. Kiek mes žinome, apie laisvą darbo vietą nebuvo paskelbta ir Užimtumo tarnyboje. Vilniaus miesto savivaldybė informavo, kad jų svetainėje taip pat nebuvo skelbimo apie darbo vietą.

Todėl direktorės teiginiai, kad niekas daugiau nenorėjo dirbti mokytoja, todėl priėmė vienintelę kandidatę, manęs neįtikina“, – nurodė J.Šiugždinienė.

„Vilniaus miesto savivaldybės vadovai patikino, kad šioje mokykloje bus atliktas tarnybinis patikrinimas. Lauksiu jo rezultatų“, – pridūrė ministrė.

Darbus sostinės „Juventos“ gimnazijoje ji pernai metė pati, nes priešinosi tuometinėms COVID-19 valdymo priemonėms – atsisakė skiepytis, nesutiko reguliariai testuotis nuo koronaviruso.

A.G.Astrauskaitė išgarsėjo tuomet, kai prieš trejus metus raudonais dažais apipylė Lukiškių aikštėje tuo metu buvusios „Laisvės kalvos“ memorialo maketą. Tada moteris teisinosi, kad tai tebuvo „performansas“.

Policija taip pat buvo suėmusi pedagogę už tai, kad ji galimai klijavo K.Škirpos alėją žyminčius lipdukus ir pasipriešino pareigūnams. Savivaldybė tąkart kreipėsi į prokuratūrą dėl vandalizmo.

Aktyvi protestuotoja prieš koronaviruso pandemijos valdymą A.G.Astrauskaitė taip pat yra viena įtariamųjų jau baigtoje tirti baudžiamojoje byloje dėl riaušių. Ji kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu.

Pirmadienį Vilniaus „Juventos“ gimnazijos direktorė I.Ignatavičienė portalui lrytas.lt pasakojo neturėjusi kitos išeities, kaip tik vėl į darbą priimti skandalingąją mokytoją, nes ji vienintelė atsiliepė į darbo skelbimą.

„Mes patalpinome skelbimą savivaldybės tinklalapyje, nes viena mūsų mokytoja rugsėjo mėnesį išėjo iš darbo. Nebuvo nė vieno kandidato vesti pamokas 11–12 klasių mokiniams. Ji kandidatavo. Neturėjome kitos išeities. Visą mėnesį mokiniams nebuvo pamokų, todėl neturėjome kito pasirinkimo“, – teigė I.Ignatavičienė.

Anot I.Ignatavičienės, dirbti gimnazijoje A.G.Astrauskaitė vėl pradės antradienį. Kol kas mokinių tėvai apie tai dar nėra informuoti.

„Šiandien dar tėveliai apie tai nežino. Labai stebėsiu situaciją, kaip bus su pamokomis, bet vaikams jos turi vykti, o direktorius turi užtikrinti ugdymo kokybę ir vaikams organizuoti pamokas. Tą aš ir darau“, – akcentavo gimnazijos direktorė.

Ji atkreipė dėmesį, kad mokytojų trūkumas Lietuvoje – milžiniškas. Vien šioje ugdymo įstaigoje dar trūksta bent poros mokytojų, socialinio pedagogo. Mokytojai esą yra pervargę, jų netenkina atlygis.

„Mokytojai bėga iš mokyklos“, – perspėjo I.Ignatavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.