V. Mitalas įsiplieskusiame konflikte tarp A. Bilotaitės ir R. Pociaus ragina dėti tašką: istorija yra pakankamai aiški

Nepritarus opozicijos iniciatyvai sudaryti Laikinąją tyrimo komisiją, Seimo vicepirmininkas iš Laisvės partijos Vytautas Mitalas įsiplieskusiame konflikte tarp vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės ir buvusio Viešosios saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus ragina dėti tašką. Anot jo, istorija yra pakankamai aiški, todėl opozicijai priklausiantiems parlamentarams toliau drumsti vandenį nėra prasmės.

Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ričardas Pocius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ričardas Pocius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ričardas Pocius.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ričardas Pocius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Bilotaitė, Vitalij Dmitrijev, Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė, Vitalij Dmitrijev, Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 9:25 AM

„Bilotaitės ir Pociaus istorija yra pakankamai aiški ir šio atvejo kažkaip atskirai komisijose tirti nereikėtų. Bet turbūt (žlugusios opozicijos iniciatyvos – ELTA) raktas buvo ir patys tie klausimai, ką komisija galėtų veikti. Ten buvo suformuluotas ir riaušių istorijos tyrimas. (...) Nežinau, ar tai yra tie klausimai, kurie yra verti komisijos darbo“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

Be to, parlamentaras atkreipia dėmesį, kad ir patys opozicijos atstovai, siūlydami iniciatyvą sudaryti Laikinąją tyrimo komisiją, nebuvo pasiruošę.

„Patys opozicijos atstovai teikdami šiuos klausimus ir šią komisijos iniciatyvą irgi painiojosi savo parodymuose ir motyvacijoje, o po to patys didele dalimi neatėjo į balsavimą. Tai tikrai sakyti, kad valdantieji neleido, sužlugdė būtų per skambu. Nebuvo ko neleisti, nebuvo ko sužlugdyti, viskas prasidėjo nuo pakankamai neparuoštos ir neaiškios medžiagos ir natūraliai taip ir baigėsi“, – pridūrė jis.

Politikas pažymi, kad buvo ir kitų priemonių kelti klausimus – tiek apie praėjusių metų rugpjūčio neramumus, tiek apie A. Bilotaitės ir buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus konfliktą. Todėl dabar, nepavykus opozicijos iniciatyvai, politikas ragina toliau šios istorijos nebeeskaluoti.

„Tai, man atrodo, dėkime tašką ir neverta čia kažkokių bangų kelti“, – pažymėjo V. Mitalas.

Be to, iš opozicijos pasigirdus grasinimams dar kartą boikotuoti plenarinius Seimo posėdžius, V. Mitalas ragina „nebejuokingi žmonių“.

„Manau, kad tai būtų didelė klaida tai pačiai opozicijai taip elgtis, tokiu būdu griaunant demokratiją. Patys neateina balsuoti, o po to patys išeina iš salės, tai tegul nebejuokina žmonių“, – paragino politikas.

Nepaisant opozicijos pareikšimų ir kilusio chaoso, V. Mitalas pabrėžia – abejonių dėl vidaus reikalų ministrės kompetencijų jam nekyla.

„Vidaus reikalų ministerija per šiuos laikus turėjo labai sudėtingų ir didelių iššūkių ne tik krizes valdyti, bet ir, pavyzdžiui, parengti valstybės tarnybos reformą (...), taip pat su kitais klausimais susitvarkyti, nė vienam žmogui toje pozicijoje nebūtų lengva, bet vis tik aš manau, kad su tuo darbu ministrė susitvarko“, – pažymi vicepirmininkas.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nepritarė opozicijos iniciatyvai sudaryti Laikinąją tyrimo komisiją tirti vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės atsakomybę organizuojant praėjusiais metais vykusių riaušių prie Seimo malšinimo veiksmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?