Ž. Pavilioniui ir A. Kubiliui – Estijos užsienio reikalų ministerijos apdovanojimai

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu skyrė Užsienio reikalų ministerijos apdovanojimus Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) politikams, Seimo nariui Žygimantui Pavilioniui ir europarlamentarui Andriui Kubiliui, už Estijos interesų atstovavimą tarptautiniu mastu.

Andrius Kubilius, Žygimantas Pavilionis<br>D.Umbraso nuotr.
Andrius Kubilius, Žygimantas Pavilionis<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD)

Nov 9, 2022, 1:43 PM

TS-LKD politikams, Estijos užsienio reikalų ministerijos kryžiai, už nuopelnus Estijos užsienio politikos tikslų įgyvendinimui ir Estijos valstybingumui, buvo skirti už politikų paramą Ukrainai tarptautinėje arenoje, rašoma TS-LKD pranešime spaudai.

Užsienio reikalų ministro Urmo Reinsalu teigimu, kai Rusija pradėjo karinę agresiją prieš Ukrainą ir kardinaliai pasikeitė saugumo situacija visoje Europoje, turime prisiminti ir padėkoti visiems kolegoms už jų sunkų darbą, ginant Estijos interesus tarptautiniu mastu, Vakarų puoselėjamas vertybes ir pagalbos Ukrainai užtikrinimą, jog ji laimėtų karą.

Urmo Reinsalu teigia, jog akivaizdu, kad šie žmonės yra vertingiausias Estijos užsienio politikos turtas, nes jie užtikrina, jog mažos valstybės balsas būtų išgirstas ir leistų daryti pokytį visame pasaulyje.

Kryžiais už nuopelnus Estijos užsienio politikai taip pat buvo skirti ir kitų užsienio valstybių žinomiems veikėjams, kurie atstovavo Estijos interesus tarptautiniu mastu. Apdovanojimai skirti istorikui Timothy Snyderiui, Rusijos disidentui ir žmogaus teisių aktyvistui Vladimirui Kara-Murzai, Baltarusijos disidentui ir politiniam kaliniui Mikalay Autuchovičiui.

Estijos užsienio reikalų ministerijos kryžiai už nuopelnus bus įteikiami lapkričio 15 dieną, Estijos užsienio reikalų ministerijos 104 metinių proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.