V. Matijošaitis prakalbo apie jo šeimai mestus rimtus kaltinimus: kratosi bet kokių įtarimų

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis neigia visus kaltinimus, kad jo šeima pasitelkė neskaidrią schemą ir taip įsigijo žemės sklypus. Dėl „Viči“ produkcijos prekybos Rusijoje vis linksniuojamas Kauno meras teigė, kad visi pareiškimai apie žemės sklypus – fantazija, o prasidėjusį puolimą sieja su artėjančiais rinkimais.

V.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Matijošaitis prasidėjusį puolimą sieja su artėjančiais rinkimais.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Matijošaitis prasidėjusį puolimą sieja su artėjančiais rinkimais.<br>M.Patašiaus nuotr.
"Vičiūnų grupės" vadovas Š.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
"Vičiūnų grupės" vadovas Š.Matijošaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
TS-LKD frakcijos Kauno taryboje seniūnas P.Lukševičius nori išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus. <br>M.Patašiaus nuotr.
TS-LKD frakcijos Kauno taryboje seniūnas P.Lukševičius nori išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 10, 2022, 2:21 PM, atnaujinta Nov 10, 2022, 4:15 PM

„Kažkas turi labai ribotą liguistą fantaziją. Neuždrausi – tegul sau fantazuoja“, – naujienų portalui lrytas.lt pareiškė V.Matijošaitis.

Pasak jo, ta pati tema jau buvo gvildenama prieš ankstesnius mero ir tarybos rinkimus.

„Atkartojamas tas pats šmeižtas, kaip ir prieš ankstesnius 2019 metų savivaldos rinkimus. Net autorystė identiška“, – stebėjosi V.Matijošaitis. 

Jis tikino, kad šeimos valdomas žemės sklypas prie Lampėdžio ežero pirktas prieš daugiau kaip dešimtmetį, o „šiandien jis aprašomas kaip kažkokia 2019 metų sensacija“. 

„Tai – gėdingas melas“, – aiškino V.Matijošaitis. 

V.Matijošaitis tikino, visa tai – manipuliacija.

„Vėl artėja rinkimai – vėl prasideda purvini žaidimai, bet tikrai į juos nesivelsiu“, – pareiškė V.Matijošaitis. 

Tuo tarpu opozicijoje esantys Kauno miesto savivaldybės tarybos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovai penktadienį rengia neeilinį frakcijos posėdį dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, kurioje teigiama esą naudodamasis neskaidria schema Kauno mero V.Matijošaičio sūnus, miesto tarybos narys Šarūnas Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo žemės pačiose patraukliausiose miesto vietose.

TS-LKD frakcijos seniūnas Paulius Lukševičius teigia, jog frakcija nori gauti atsakingų asmenų atsakymus kaip mieste galėjo susidaryti tokia situacija ir planuoja kreiptis į teisėsaugos institucijas. 

Posėdyje bus kviečiami dalyvauti: Kauno savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis, Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Nacionalinės žemės tarnybos Kauno miesto skyriaus atstovai. 

Ketvirtadienį LRT Tyrimų skyrius paskelbė duomenis, kad Š.Matijošaičio už mažesnę nei rinkos kainą įsigytos žemės vertė siekia mažiausiai 2,5 mln. eurų. Vadovaujantis tyrimo informacija, šioje schemoje dalyvavo ne tik meras ir jo sūnus, šeimos verslų advokatė, bet ir savivaldybės darbuotojai. 

Dėl paskeltų žinių į Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT) kreipėsi ir Kauno apygardos prokuratūra, prašydama pateikti informacijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.