V. Čmilytė-Nielsen sureagavo į reikalavimą teisiškai įvertinti Civilinės sąjungos projektą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad valstiečių prašymą atlikti Civilinės sąjungos įstatymo projekto ekspertinį vertinimą galima suprasti ir kaip bandymą pristabdyti projekto svarstymą.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2022, 5:28 PM

„Tai yra vienas iš įrankių kai kuriais atvejais sužinoti ekspertinę nuomonę, kai kuriais pristabdyti projektą. Tai čia įvairiai galima vertinti“, – Eltai teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Ketvirtadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai kreipėsi į Seimo valdybą ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą (TTK), prašydami teisiškai įvertinti Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Viena iš Civilinės sąjungos projekto iniciatorių, konservatorė Jurgita Sejonienė teigia, kad opozicijos atstovai naudojasi Seimo statute numatyta teise, siekdami pristabdyti jiems netinkamo įstatymo teisėkūros procesus.

ELTA primena, kad šių metų gegužės pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė dviem pasiūlymams dėl artimų žmonių civilinių santykių teisinio reglamentavimo – valdančiųjų parengtam Civilinės sąjungos įstatymo projektui ir konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką.

Visgi rugsėjį TTK nariai nusprendė nepritarti konservatoriaus P. Saudargo teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką ir Seimui pateikti tik Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Kaip birželio mėnesį leido suprasti prezidentas Gitanas Nausėda, dabartinė Prezidentūra nėra linkusi palaikyti Civilinės sąjungos įstatymo. G. Nausėdos teigimu, jis labiau pritartų projektui konservatoriaus Pauliaus Saudargo bei dalies kitų Seimo narių teikiamoms Civilinio kodekso pataisoms, kuriomis siekiama įtvirtinti „artimo ryšio“ sąvoką, kadangi, anot jo, tai sukeltų mažiau priešpriešos visuomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.