Konservatoriai ant kilimo išsikvietė ir V. Rupšį: partijos vadovybę suerzino generolo pareiškimai

Apie politikų planus išrengti Lietuvos kariuomenę garsiai prabilęs jos vadas Valdemaras Rupšys ir pats gali būti išrengtas. Konservatoriai jau kviečia generolą ant kilimo.

Valdantieji šnairuoja į V.Rupšį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdantieji šnairuoja į V.Rupšį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdantieji šnairuoja į V.Rupšį.<br>T.Bauro nuotr.
Valdantieji šnairuoja į V.Rupšį.<br>T.Bauro nuotr.
Valdantieji šnairuoja į V.Rupšį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdantieji šnairuoja į V.Rupšį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdantieji šnairuoja į V.Rupšį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdantieji šnairuoja į V.Rupšį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 7:01 AM, atnaujinta Nov 15, 2022, 10:54 AM

Šią savaitę pagaliau turėtų įvykti ilgai planuotas konservatorių viršūnių pasitarimas dėl šalies politinę padangę kiek anksčiau sudrebinusio Arvydo Anušausko ir Lauryno Kasčiūno ginčo. Ketvirtadienį apie tai turėtų būti kalbama mažame valdančiosios frakcijos atstovų rate.

Kai kurie konservatoriai sunerimę, kad į šį pasitarimą kviečiamas ir generolas leitenantas V.Rupšys.

Mat dešiniųjų stovykloje pastaruoju metu jau pasigirsta prieš generolą nukreiptų karo šūksnių – esą jis kalba, ko nereikia, ir nedaro to, ką reikia. „Todėl ir ministrui, ir generolui bus mėginama įpūsti kovos dvasios“, – prasitarė vienas konservatorių.

Kariuomenės vado atstovai „Lietuvos rytui“ patvirtino apie gautą frakcijos kvietimą, bet negalėjo atsakyti, ar generolas V.Rupšys jį priims.

Dešinieji buvo susikibę dėl vokiečių brigados. Krašto apsaugos ministras A.Anušauskas džiaugėsi, kad kilus krizei ji į Lietuvą galėtų būti permesta per dešimt dienų. Tuo metu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui vadovaujantis kitas įtakingas konservatorius L.Kasčiūnas įsitikinęs, kad to neužtenka.

Politikas priminė, kad brigadą buvo žadama įkurdinti nuolat, ir priekaištavo ministrui dėl per menkų pastangų ginant tokią Lietuvos poziciją. Į pastarojo pusę stojo ir Užsienio reikalų ministerijai vadovaujantis konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Negana to, pasak gerai informuotų šaltinių, konservatorių politinė vadovybė įsitikinusi, kad pasyviai A.Anušausko laikysenai didelę įtaką darė daug aktyvumo nerodantis V.Rupšys.

Generolas esą niekada nebuvo labai entuziastingas, kad vokiečių brigada atsiras „čia ir dabar“, ir kalbėjo apie jai priimti būtiną infrastruktūrą, kuriai reikia didesnio finansavimo.

Konservatorių vadovybę suerzino ir V.Rupšio viešas pareiškimas, kad Valstybės gynimo tarybai jis nesiūlys perduoti Lietuvos turimų haubicų bei oro gynybos sistemų Ukrainai: „Aš turiu turėti įrankius. Mes negalime įvykdyti užduoties neturėdami tam pajėgumų, bet tas pajėgumas, kurį mes turime, yra ant linijos, kai daugiau nusirengti negalime.“

Tokios kalbos ypač nepatiko G.Landsbergiui.

Anot jo, apie tai reikėtų kalbėti už uždarų durų, be to, karinė parama Ukrainai turi būti tęsiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.