Suteikė dar vieną šansą: užsienio reikalų komiteto pirmininku išrinktas Ž. Pavilionis

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) į Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkus deleguoja komitetui šią kadenciją jau vadovavusį Žygimantą Pavilionį.

Žygimantas Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žygimantas Pavilionis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 9:39 AM, atnaujinta Nov 15, 2022, 10:26 AM

Konservatorių frakcija antradienį bendru sutarimu pritarė Ž. Pavilionio kandidatūrai į šias pareigas. Jis buvo vienintelis pasiūlytas kandidatas.

Pagal Seimo statutą, toliau Seimo URK pirmininku Ž. Pavilionį rinks komiteto nariai, o galutinį sprendimą turės priimti Seimas.

Kalbėdamas žurnalistams Ž. Pavilionis sakė pagrindiniu darbo prioritetu matantis partnerystės su JAV stiprinimą.

„Amerika, Amerika ir dar kartą Amerika, nes artėja Vilniaus NATO viršūnių susitikimas. Įvyko rimtas pokytis Vašingtone, mes turime strategiškai ištraukti Ukrainą, tai reiškia ginklai, tai reiškia narystė NATO, tai reiškia derybų pradžia Europos Sąjungoje, bet visur Vašingtonas tars savo žodį“, – pabrėžė Ž. Pavilionis.

Anksčiau dėl kritikos partijos vadovaujamai Vyriausybei iš tų pačių pareigų trauktis turėjęs Ž. Pavilionis sakė išmokęs pamoką, kad jei tarp partijos narių yra nesutarimų, juos reikia spręsti ne viešai.

„Iš esmės, tiesą pasakius, mes neturėjome nesutarimų. Buvo taktiniai nesutarimai, kaip tam tikrus dalykus spręsti, strategiškai mes visą laiką buvom vienoj valty. Taip, šitoj partijoj yra labai daug stiprių intelektualių žmonių, taip, mes dažnai ginčijamės, bet jei mes užsienyje visi sakom, kad lietuvių užsienio politikos vertybė yra vienybė, sugebėkime ir savo šeimose tai demonstruoti“, – kalbėjo konservatorius.

„Ši (politinė) šeima puolama nuolat, nuo ryto iki vakaro, 30 metų. Jei norime laimėti ir pakeisti šį pasaulį, turime laikytis vieningai, ir manau, tai padarysime, ir viena, ir kita“, – pridūrė Ž. Pavilionis.

Ž. Pavilionis komiteto pirmininko poste pakeis į Europos audito rūmus dirbti išvykstančią Laimą Liuciją Andrikienę.

Ž. Pavilionis jau anksčiau nuo kadencijos pradžios vadovavo Seimo URK, tačiau iš pareigų pasitraukė metų pradžioje raginamas frakcijos.

Jis atsistatydino po išsakytos viešos kritikos Vyriausybei, kad nesugebėjo sustabdyti „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų šiai Baltarusijos įmonei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?