I. Šimonytė įvertino kalbas apie neramumus koalicijoje: vienas akmuo bando išversti vežimą

Vyriausybės ir konservatoriaus Mykolo Majausko vadovaujamo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) nesutarimai dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos taikymo maitinimo verslui jokios grėsmės valdančiajai koalicijai nekelia, tikino premjerė Ingrida Šimonytė.

Ingrida Šimonytė.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 17, 2022, 11:22 AM, atnaujinta Nov 17, 2022, 11:33 AM

„Tai yra tokia situacija, kai kartais būna, kad vienas akmuo bando išversti vežimą, bet tas akmuo tikrai nėra tokio didumo, kad čia būtų galima įsivaizduoti, kad dėl to turėtų sužlugti koalicija“, – ketvirtadienį paklausta apie neramumus koalicijoje teigė I.Šimonytė.

„Koalicijai, mano supratimu, yra pavykę sutarti, kad sprendimas yra pratęsti PVM lengvatą laikinai ir pritarti tiems mano pasiūlymams, kurie yra šiandien teikiami Seime dėl renginių. Mano pasiūlymas yra toks, jei bus kitų pasiūlymų, Seimas dėl jų balsuos“, – sakė premjerė.

M.Majausko vadovaujamas BFK ketvirtadienį nepakeitė savo sprendimų ir nutarė, kad PVM lengvata maitinimo verslui būtų taikoma visus 2023 metus, tuo metu Vyriausybė siūlo lengvatą taikyti pusmetį.

Premjerės neįtikino ir M.Majausko teiginiai, esą dabartinis pasiūlymas lengvatą taikyti metams yra kompromisas.

„Džiaugiuosi, kad pirmininkas pats su savimi pasidarė kompromisą, vakar organizavęs posėdį, į kurį mane pamiršo pakviesti, bet turbūt čia tą diskusiją ir pabaigsiu. Tai nėra kompromisas“, – pabrėžė ji.

Premjerės neįtikino ir M.Majausko pasiaiškinimai, kodėl jo vadovaujamas komitetas, trečiadienį priėmęs kitokius nei siūlė Vyriausybė sprendimus dėl PVM lengvatų, nepakvietė ir pakeitimų iniciatorės I. Šimonytės.

Dėl to ketvirtadienį buvo planuojamas dar vienas BFK posėdis, tačiau premjerė jame dalyvauti negalėjo.

„Šiandien aš negalėjau dalyvauti, bet vakar, kada buvo komiteto posėdis, kada privalėjau būti pakviesta, mane pamiršo pakviesti. O šiandien pakvietė tuo metu, kai aš turėjau kitą darbotvarkę. Kaip tą vertinti, juolab, kai komitetas jau yra sprendimą priėmęs.

Ar įsivaizduojate, kad aš būčiau tiek naivi ir galvočiau, kad aš galėčiau komiteto pirmininko koaliciją su opozicija komitete kažkokiu būdu perkalbėti? Galėčiau giedoti angelų kalba, ir tikrai jie nepakeistų savo sprendimo. Tai spręsime Seimo salėje“, – kalbėjo I.Šimonytė.

BFK ketvirtadienį taip pat nutarė, kad neterminuota 9 proc. PVM lengvata būtų taikoma ne tik meno ir kultūros įstaigoms bei renginiams, kaip siūlo I.Šimonytė, bet ir sporto renginiams, klubams bei atlikėjų (aktoriaus, dainininko, muzikanto, šokėjo) paslaugoms.

Sportui ir atlikėjams I. Šimonytė siūlo PVM lengvatą irgi numatyti iki 2023 metų liepos. Įprastas PVM tarifas yra 21 procentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.