Išgirdęs slapta darytą įrašą Seimo narys traukiasi iš partijos

Seimo narys Aidas Gedvilas ketvirtadienį pranešė, kad traukiasi iš opozicinės Darbo partijos, kuriame po Andriui Mazuroniui pralaimėtų partijos pirmininko rinkimų ėjo pavaduotojo pareigas.

Vytautas Gapšys, Aidas Gedvilas, Valdemaras Valkiūnas.<br>Olgos Posa
Vytautas Gapšys, Aidas Gedvilas, Valdemaras Valkiūnas.<br>Olgos Posa
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas, Vigilijus Jukna<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas, Vigilijus Jukna<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas, Vigilijus Jukna, Dainius Kepenis, Vaida Giraitytė-Juškevičienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Aidas Gedvilas, Vigilijus Jukna, Dainius Kepenis, Vaida Giraitytė-Juškevičienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-11-17 23:16, atnaujinta 2022-11-18 14:30

Dėl tokio sprendimo į Vilniaus merus siekęs kandidatuoti vienas Darbo partijos senbuvių apkaltino A.Mazuronį.

Pastarasis portalui lrytas.lt patvirtino, kad A.Gedvilas traukiasi iš partijos, bet plačiau situacijos, kodėl skiriasi šio politiko ir partijos keliai, komentuoti nenorėjo.

Tuo metu skyrybų priežastis gana komiška. Portalas gavo partijos nariams adresuotą A.Gedvilo laišką, iš kurio aišku, jog iš partijos jis nutarė trauktis išgirdęs, ką apie jį su kitais politikais kalba A.Mazuronis. Ketvirtadienį išplatintame laiške Seimo narys užsimena turįs garso įrašą, kuriame girdėti kaip A.Mazuronis jį plūsta.

Ypač Darbo partijos vicepirmininką papiktino tai, kad naujasis partijos vedlys apie jį negražiai esą atsiliepia net ne partiečiams, bet konkurentams.

Nors A.Gedvilas neįvardija iš ko gavo garso įrašą, politikos užkulisiuose netrukus pasklido kalbos, kad įrašas galėjo būti padarytas A.Mazuronio komandiruotės į Ameriką metu.

Šioje kelionėje kartu su Seimo vicepirmininku taip pat dar vyko konservatoriai Laurynas Kasčiūnas ir Dalia Asanavičiūtė.

Nepatvirtintomis žiniomis, apie A.Mazuronio atvirumą komandiruotės metu A.Gedvilui galėjo prasitarti Seimo naujokė. „Gavau garso įrašą, kuriame aiškiai ir nedviprasmiškai girdisi kaip mano partijos vadas mane kompromituoja, pila purvą, apkalbinėja mane ir mano komandą ir tai vyksta net ne partiečių rate, o dalyvaujant kitų partijų atstovams, mūsų politiniams oponentams

Jūs visi mane pažįstate, esu vienas iš partijos įkūrėjų, teko būti ištikimu partijos nariu ir dirbti su ne vienu partijos vadovu. Tokio pažeminimo per 20 metų man neteko patirti nei iš Garbės pirmininko, nei iš kitų partijos pirmininkų“, – partiečiams skirtame laiške rašo A.Gedvilas.

Anot Seimo nario, išgirsta žinia jam esą buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus. „Skaudu ir netikėta, tačiau po to, kai mane pasiekė ši informacija apie pirmininko veiksmus mano atžvilgiu, kito pasirinkimo, kaip pasitraukti iš partijos narių aš neturiu“ , – nurodė A.Gedvilas.

„Turiu garso įrašus, įrodančius, kad partijos pirmininkas leidžia sau nekorektiškai kalbėti apie mane kitų frakcijų Seimo nariams. Ir jeigu jau A.Mazuronis mano atžvilgiu kalba blogiau negu apie ideologinius oponentus: konservatorius, „laisviečius“, liberalus ar socialdemokratus ir aš turiu neginčijamus to įrodymus, jis niekaip negali būti mano partijos pirmininku man.

Tikiuosi, kad šis mano žingsnis Andriui bus tinkama pamoka ir, važiuodamas į komandiruotes su kitų frakcijų nariais, ar dalyvaudamas susirinkimuose bei seimo koridoriuose neperžengs ribų apkalbinėdamas savo kolegas.

Negaliu dirbti ir pasitikėti pirmininku, kuris užuot telkęs ir stiprinęs mūsų partija, tapo primityvių paskalų nešiotoju. Dėkingas esu Jums, gerbiami partiečiai, už nueitą politinį kelią kartu. Ačiū už Jūsų palaikymą, pilietiškumą ir linkiu kuo didžiausios sėkmės ateityje“, – traukdamasis iš partijos buvusiems bendražygiams rašė A.Gedvilas.

Praėjusį rugpjūtį A.Mazuroniui tapus Darbo partijos pirmininku, su juo dėl pirmininko posto varžęsis A.Gedvilas tapo vienu iš jo pavaduotoju.

Ketvirtadienį išplatintame laiške A.Gedvilas nurodė, kad iš pradžių labai pasitikėjo naujuoju partijos vedliu. „Intensyviai su kitais kandidatais dalyvavome partijos pirmininko rinkimų kampanijoje. Apvažiavome nemažai skyrių, asmeniškai prasukau 9.000 km., susitikau su kiekvienu iš Jūsų.

Ir nors rinkimų nelaimėjau, o pirmininko postas, jūsų balsais, atiteko A.Mazuroniui, su kuo jį tą kartą ir sveikinau, tą pačią minutę susitaikiau su rezultatais ir pripažinau konkurentų pergalę.

Po to su pirmininku kartu važiavome ir į Šiaulių miesto šventę, nuoširdžiai pasikalbėjome, net pagalvojau, o kodėl anksčiau taip negalėjome bendrauti? Vieno išvažiuojamojo posėdžio metu keldamas tostą net pasakiau, kad po rinkimų situacija taip pagerėjo, kad pasijutau, tarytum dirbčiau naujoje frakcijoje Seime.

Nuoširdžiai tikėjausi, kad partija su naujuoju pirmininku pasuko atsinaujinimo, bendrystės, pagarbos ir abipusio palaikymo keliu.

Tačiau, pasirodo, tai buvo tik iliuzija. Mane pasiekė žinia, kuri buvo tarsi griaustinis iš giedro dangaus ir aš supratau klydęs, o viskas yra kitaip negu aš įsivaizdavau“, – buvusiems partijos kolegoms rašo A.Gedvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.