M. Majauskui balsavus prieš I. Šimonytės pasiūlymą, konservatoriai ketina spręsti dėl politiko likimo: nepaliksime to užmarštyje

Konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė tikina, kad Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Mykolo Majausko sprendimo balsuoti prieš pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pakeitimus frakcija neketina ignoruoti. Mat konservatorių frakciją TS-LKD prezidiumas įpareigojo Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų.

Ingrida šimonytė ir Mykolas Majauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida šimonytė ir Mykolas Majauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2022, 3:30 PM

„Neturiu indikacijų, kad priežiūros jau šiomis dienomis imtųsi sprendimo, bet antradienį mes einame į priėmimo stadiją, tikiuosi, sklandžiai procesas praeis ir neabejotinai to politinė bendruomenė nepaliks užmarštyje. Tai kol kas sukonkretizuoti šitame etape sunku, svarbiausia dabar priimti biudžetą, o po to atidžiai įvertinsime“, – Eltai teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kaip ankčiau tvirtino konservatorių partijos struktūros, jei nebus atsitraukta nuo nesuderintų iniciatyvų, M. Majauskui gresia netekti ne tik BFK pirmininko posto, bet ir narystės TS-LKD. Vis tik, konservatorių frakcijos vadovė pabrėžia, kad sprendimus ketinama priimti tik po galutinio balsavimo dėl kitų metų biudžeto.

„Norime dabar kažkaip neįnešti jokių papildomų niuansų. Bet kol kas matome tam tikrą komiteto pirmininko pasiryžimą ir bus matyt, ar jis išliks“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad, ketvirtadienį Seime vykstant svarstymui dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymo pakeitimų, buvo pritarta premjerės Ingridos Šimonytės siūlymui taikyti nuolatinę 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms bei apgyvendinimo paslaugoms.

Tuo pačiu buvo pritarta premjerės siūlymui 9 proc. PVM tarifą maitinimo įstaigoms, sporto klubams ir atlikėjų paslaugoms taikyti ne pastoviai, o pirmąjį kitų metų pusmetį. Už šį siūlymą balsavo 73, prieš 33, susilaikė 25 Seimo nariai. Iš valdančiosios koalicijos prieš siūlymą balsavo vienintelis BFK pirmininkas M. Majauskas, kurio iniciatyvai pritarta nebuvo.

Kiek anksčiau TS-LKD prezidiumas įpareigojo konservatorių frakciją Seime neteikti ir nepalaikyti su Vyriausybe nesuderintų pasiūlymų, o iš partijos priežiūros bei politikos komitetų pasigirdo ultimatumai. Kaip tvirtina minėtos partijos struktūros, jei nebus atsitraukta nuo nesuderintų iniciatyvų, M. Majauskui gresia netekti ne tik BFK pirmininko posto, bet ir narystės TS-LKD.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.