A. Gedvilas teigia neplanavęs trauktis iš Darbo partijos: tas įrašas yra esminė priežastis

Iš opozicinės Darbo partijos pasitraukęs parlamentaras Aidas Gedvilas neslepia – sprendimas trauktis iš partijos gretų nebuvo planuotas. Anot jo, gavus garso įrašą, kuriame partijos pirmininkas Andrius Mazuronis apie politiką neva negražiai kalba ne tik partiečiams, tačiau ir konkurentams, kito kelio nebuvo.

Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis<br>M.Patašiaus nuotr.
Andrius Mazuronis<br>M.Patašiaus nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Aidas Gedvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 10:00 AM

„Atsirado tam labai objektyvios priežastys, kurios nepaliko galimybės rinktis. (...) Kreipiausi į partijos kolegas, turėjau įvardyti savo išėjimo priežastį ir daugiau kaip ir šiai minutei neturiu ką pridurti“, – Eltai teigė A. Gedvilas kartu pažymėdamas, kad esminė pasitraukimo priežastis – gautas garso įrašas.

„Tai turbūt supraskite, kad tas įrašas yra esminė priežastis ir, matant pirmininko veiksmus, priėmiau tokį sprendimą“, – pridūrė jis.

Kadangi pasitraukimas iš partijos gretų, anot parlamentaro, buvo spontaniškas, A. Gedvilas apie tolimesnį politinį kelią teigia kol kas nesvarstęs.

„Kol kas apie tai tikrai negalvojau, nes nesiruošiau tokiam scenarijui ir jokių minčių, ką darysiu vėliau, neturiu“, – nurodė buvęs Darbo partijos pirmininko pavaduotojas.

ELTA primena, kad A. Mazuronis penktadienį patvirtino, jog parlamentaras A. Gedvilas traukias iš opozicinės Darbo partijos. Nors pats A. Mazuronis kol kas neįvardija A. Gedvilo pasitraukimo priežasčių, vis tik, ketvirtadienį išplatintame partijos nariams adresuotame laiške, kurį gavo lrytas.lt, Darbo partijos vicepirmininkas užsimena apie garso įrašą, dėl kurio veikiausiai ir išsiskyrė politiko ir partijos keliai. A. Gedvilą papiktino tai, kad naujasis partijos lyderis apie jį esą negražiai kalba net ne partijos kolegoms, bet konkurentams. Pats A. Mazuronis šios informacijos nelinkęs komentuoti.

„Absurdas kažkoks. Man tos temos vyniojimas toks nerimtas, toks nesolidus, toks nevertas ir laidos laiko, ir piliečių gaišimo. Tiesiog žmogus susireikšminęs, ištroškęs dėmesio ir bando atlikti savo seniai suplanuotus veiksmus ir tą daro ne pačiu gražiausiu būdu. Ir čia visa istorija. Dabar turiu kažką aiškint, ką kažkokiam tualete sakiau ar kur, gal ir sakiau kokioje kavinėje ar miegamajame, ar viešbučio kambaryje, kad Aidas Gedvilas, mano nuomone, radikalas, o ar čia naujiena kažkam?“, – teigė partijos lyderis.

Politiko teigimu, požymių, kad A. Gedvilas ketina trauktis iš partijos, jau buvo matyti ir anksčiau. Vis tik, viešumoje A. Mazuronis komentuoti situacijos teigia nenorįs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.