S. Skvernelis apie G. Landsbergio atsakymus į interpeliacijos klausimus: jie labai skurdūs, tiesos turbūt ir nesužinosime

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio atsakymai į klausimus – labai skurdūs, todėl greičiausiai nepadės išsiaiškinti tiesos.

G.Landsbergis, S.Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Landsbergis, S.Skvernelis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 2:51 PM

„Atsakymai yra labai skurdūs, tiek tik galiu pasakyti. O kadangi ministras skurdžius atsakymus duoda, tai mes tų aplinkybių ir tiesos turbūt taip ir nesužinosime. Net ir rytoj“, – Eltai sakė S. Skvernelis.

Pirmadienį G. Landsbergis pateikė atsakymus į opozicijos inicijuojamos interpeliacijos projekte surašytus klausimus. Praėjusios savaitės ketvirtadienį Seimo opozicija surinko parašus užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio interpeliacijai. Politiniai oponentai ministrui parengė beveik 45 klausimus.

Politikai domisi dvišaliais ministro susitikimais, Rusijos Ambasadoriaus išsiuntimo iš Lietuvos aplinkybėmis, Kaliningrado tranzito istorija bei Europos Komisijos išaiškinimu. Keliamas klausimas ir dėl buvusios G. Landsbergio patarėjos bei atstovės spaudai Vytautės Šmaižytės pasitraukimo iš pareigų.

Eilė klausimų yra susiję ir su Lietuvos diplomatinės tarnybos atstovais. Pats užsienio reikalų ministras apgailestavo dėl tokio opozicijos žingsnio.

Antradienį Seimo plenarinį posėdį planuojama pradėti užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio interpeliacija. Kaip numatoma preliminarioje posėdžio darbotvarkėje, ministras ketina atsakyti į jam opozicijos užduotus interpeliacijos klausimus.

Interpeliacija G. Landsbergiui nėra pirmoji šiai Vyriausybei. Parlamento mažuma jau inicijavo tris interpeliacijas – energetikos ministrui Dainiui Kreiviui, sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui ir žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Visi šie procesai baigėsi valdančiųjų naudai – atsakymams į klausimus buvo pritarta ir ministrai tęsia darbą postuose iki šiol.

Visgi, Seimo opozicija neatmeta, kad netrukus interpeliacija gali būti inicijuojama ir kitiems ministrams, o parlamento pasitikėjimą įsivertinti bus raginama visa Vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.