G. Landsbergis: dėl incidento Lenkijoje Ukraina paralelinio tyrimo kol kas neinicijuoja

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia neturįs žinių, kad Ukraina dėl Lenkijoje užfiksuotų raketų sprogimų inicijuotų paralelinį tyrimą. Visgi, pasak ministro, jeigu ukrainiečiai tokios iniciatyvos imtųsi, Lietuva prie šio tyrimo jungtųsi.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-22 09:59

„Aš supratau, kad mūsų Ukrainos kolegos ketino kurti atskirą paralelinį tyrimą incidento priežastims išsiaiškinti. Dabar neturiu indikacijų, kad toks paralelinis tyrimas būtų kuriamas. Jeigu jis būtų, principinį sutikimą mes esame davę, bet jeigu Ukraina turėtų savo atskirą tyrimą, tai Lietuva tikrai prie jo ketintų jungtis“, – žurnalistams Užsienio reikalų ministerijoje antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Landsbergis.

Ministras akcentavo kol kas neturįs indikacijų apie Ukrainos kuriamą paralelinį tyrimą dėl incidento Lenkijoje.

„Tai yra Ukrainos kompetencijos klausimas, jie apsisprendžia, ar jie tokio nori. Galbūt jei nuspręs, kad užtenka to, kuris dabar vyksta Lenkijoje drauge su JAV. Prie jo prisijungti kvietimo mes neturime“, – sakė ministras.

Pastarąjį antradienį Rusijos kariuomenė smogė Ukrainai stipriausią smūgį nuo karo pradžios. Priešas į Ukrainos miestus paleido apie 100 raketų. Jos daugiausia buvo nutaikytos į kritinės infrastruktūros objektus.

Šių atakų metų netoli sienos su Ukraina esančiame Lenkijos Pševoduvo kaime nukrito dvi raketos, žuvo du žmonės. Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis, suderinęs su šalies prezidentu, antradienio vakarą skubiai sušaukė Ministrų Tarybos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdį.

Tuo tarpu JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį per susitikimą su pasaulio lyderiais teigė, kad yra požymių, jog raketa, pataikiusi į kaimą Lenkijos rytuose, galėjo būti Ukrainos priešlėktuvinė raketa

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.