G. Landsbergis neabejoja, kad partija įvertins M. Majausko sprendimus: jei taisyklės pažeidžiamos, sprendimai turi būti įgyvendinti

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis neabejoja, kad Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Mykolo Majausko veiksmai svarstant valstybės biudžeto projektą bus įvertinti atitinkamų partijos institucijų. Nors ministras nelinkęs detalizuoti galimų sankcijų M. Majauskui, vis tik, leido suprasti jis, scenarijų gali būti įvairių.

Gabrielius Landsbergis, Mykolas Majauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis, Mykolas Majauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 10:40 AM

„Neturi mūsų partija vienasmenio valdymo organo. Partija yra sutverta demokratiniu pagrindu, turi demokratines institucijas, laikosi taisyklių. Ji taip pat turi precedentų, kaip tos taisyklės yra taikomos. Galiu pasakyti tik tiek, jei taisyklės yra pažeidžiamos, yra institucijos, kurios įvertina ir priima sprendimus arba rekomenduoja sprendimus priimti kitiems, ar frakcijai, ar kitiems, kurie nėra tiesiogiai priklausomi nuo partijos sprendimų, bet į patarimus gali atsižvelgti“, – antradienį Užsienio reikalų ministerijoje žurnalistams kalbėjo G. Landsbergis.

Ministras neatmeta, kad M. Majausko gali laukti ir Rimanto Jono Dagio likimas, kai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas politikui patvirtino sankciją negalėti dalyvauti kituose Seimo rinkimuose. Vis tik, pasak ministro, scenarijų gali būti įvairių.

„Yra įvairių precedentų, yra precedentų, kuomet už partijos taisyklių nesilaikymą arba etikos pažeidimus buvo žmonės suspenduoti. Kaip pono Dagio atveju buvo nutarta, kad jam nebus leista kandidatuoti kaip partijos nariui nesulaukiant partijos paramos, buvo žmonių, kurie buvo pašalinti iš partijos, tai yra įvairių precedentų, bet noriu pasakyti, kad, vis dėlto, bendruomenė, kuri yra taisyklėmis grįsta (...) turi tuos sprendimus ir įgyvendinti“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.