S. Skvernelis: M. Majauską nulinčiuos visai ne už tą priežastį

Opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkui Mykolui Majauskui konservatorių partijos sankcijos gresia ne dėl sprendimų, kuriuos politikas priėmė nesilaikydamas konservatorių partijos nurodymų.

Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 2:16 PM

„Manau, kad poną Majauską nulinčiuos visai ne už tą priežastį, kuri yra oficialiai įvardijama“, – Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Taip politikas komentavo M. Majausko sprendimą nepaklusti partijos nurodymui ir pritarti siūlymui pratęsti PVM lengvatą restoranams visiems 2023-iesiems.

„Gal žmogus tiesiog kelia kokią nors konkurenciją ir grėsmes dėl kokių nors ateities planų“, – samprotavo ekspremjeras.

Be to, jo teigimu, konservatorių partijos aštri reakcija į M. Majausko laikyseną dėl PVM lengvatų yra nepagrįsta. S. Skvernelio teigimu, nepagrįsti ir argumentai, esą PVM lengvata maitinimo įstaigoms visiems 2023-iesiems kainuos biudžetui nepakeliamas lėšas.

„Bandoma suversti, kad tai yra tik restoranai, nors 95 proc. yra įstaigos, kurios turi išmaitinti ir maitinti mokyklose bei darželiuose vaikus, ligonius – ligoninėse. Ar tai yra ta suma dėl kurios diskutuojama ir kelia tokias aistras...“, – retoriškai klausė S. Skvernelis.

Galiausiai, jo teigimu, aistrų konservatorių frakcijoje nebūtų buvę jei ne Gabrieliaus Landsbergio pradėta vadinamoji vertybinė užsienio politika. S. Skvernelis aiškino, kad dėl antradienį interpeliaciją atlaikiusio G. Landsbergio vykdomos politikos Kinijos atžvilgiu Lietuva biudžete turi tiesiog mažiau pinigų.

„Grįžkime prie užsienio politikos. Jeigu ne klaidingi sprendimai, kai stengiantis nubausti Kiniją, nubaudė Lietuvą... Eksportas, kuris yra vienas iš mūsų ekonomikos variklių – tris kartus krito, lyginant su tuo, kas buvo tarp Lietuvos ir Kinijos. Galbūt tokių nesąmonių nedarius nebūtų ir šiandien ginčo... Būtų tie pinigai skirti PVM lengvatai ir Mykolas Majauskas būtų, kaip sakoma, gyvas ir sveikas savo pozicijose“, – aiškino S. Skvenrelis.

Antradienį rytinio posėdžio metu parlamentarams balsuojant dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos maitinimo sektoriui, M. Majauskas bei jo kolega Mindaugas Skritulskas nepakluso Vyriausybės linijai ir balsavo už įstatymo projektą. Dėl tokio nesuderinto elgesio M. Majauskui jau anksčiau trys partijos struktūros grasino dėl galimų sankcijų – šalinimo ne tik iš BFK, bet ir partijos.

Pats M. Majauskas aiškino, kad ir jis, ir komitetas nuolat laikėsi tokios pozicijos ir rėmė PVM lengvatos maitinimo, kultūros, sporto paslaugoms, o biudžetiniai klausimai – ne partinė karjera – yra jo prioritetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.