Seimo Antikorupcijos komisijos prašoma įvertinti D. Kreivio ir G. Norkūno ryšius su „Ignitis grupe“

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos Seime atstovai, reaguodami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie finansų viceministro, tiesiogiai kuruojančio „Ignitis grupę“, Gedimino Norkūno turimas akcijas šioje bendrovėje bei energetikos ministro Dainiaus Kreivio ryšius su „Ignitis grupe“ trečiadienį kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisiją.

 Seimo narys Lukas Savickas.<br>  Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
 Seimo narys Lukas Savickas.<br>  Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Dainius Kreivys<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Kreivys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 12:36 PM

Kaip informuojama pranešime žiniasklaidai, parlamentarai prašo įvertinti galimą viceministro G. Norkūno interesų konfliktą bei energetikos ministro D. Kreivio potencialų privatų interesą planuojant ir vertinant įmonės „Ignitis grupė“ investicinius projektus. „Ministro ir viceministro pareigybėms keliami aukščiausi skaidrumo ir viešumo standartai. Jie tiesiogiai turi įtakos priimant ar siūlant sprendimus dėl jų ministerijų kuruojamose srityse veikiančių įmonių veiklos. O turimos akcijos įmonėse neša dar ir asmeninę finansinę naudą. Todėl kreipdamiesi prašome įvertinti kilusias abejones ir arba jas patvirtinti, arba paneigti“,– teigia Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Lukas Savickas.

LRT atliktame tyrime nurodoma, kad mažiesiems akcininkams kasmet tenka beveik trečdalis dividendų. Vien už pirmąjį šių metų pusmetį dividendams numatyta 45,2 mln. eurų. Teigiama, kad grupės akcininku yra ir dividendus gauna finansų viceministras Gediminas Norkūnas. Būtent šiam viceministrui pagal pareigybės aprašymą tenka kuruoti „Ignitis grupę“. Politikas viešų ir privačių interesų deklaracijoje galimai šį faktą nurodė tik po to, kai su juo susisiekė žurnalistai.

Straipsnyje taip pat įvardijama, kad tarp „Ignitis grupės“ akcininkų yra ir su Lietuvos energetikos ministru D. Kreiviu susijusi įmonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.