V. Blinkevičiūtė tikina, kad interpeliacija G. Landsbergiui nebuvo inicijuota be reikalo: gal išgirs

Socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad nepavykusi interpeliacija užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui gali turėti naudos. Politikės teigimu, galbūt po atsakymų į 45 opozicijos užduotus klausimus tiek pats ministras, tiek kiti valdantieji susimąstys ir padarys išvadas apie esamą situaciją Lietuvos užsienio politikoje.

 Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 10:35 AM

„Žmonėms susidaro įspūdis, kad labai daug chaotiškos veiklos Užsienio reikalų ministerijoje, kad nepakankamas bendradarbiavimas, komunikacija. Galbūt ši interpeliacija ir klausimai turės naudos. Gal išgirs tiek ministras, tiek kiti politikai, kad verta susimąstyti ir kai ką pakeisti“, – „Žinių radijui“ sakė V. Blinkevičiūtė.

Todėl socialdemokratė tikino, kad inicijuota, tačiau eilinį kartą nepasisekusi interpeliacijos procedūra Ingridos Šimonytės Vyriausybės nariui nebuvo atlikta be reikalo.

„Tai yra opozicijos darbas. Aš kitaip neįsivaizduoju. Jeigu mes gyvename demokratinėje valstybėje – tai natūralu, kad opozicija dirba savo darbą. Interpeliacija ministrui yra labai normalus politinis instrumentas, kurį naudoja demokratinės šalys ir demokratinių šalių opozicijos“, – sakė politikė.

„Reikalingi vieši atsakymai į klausimus. Jie reikalingi ne tik opozicijos politikams. Jie reikalingi ir Lietuvos žmonėms. Šie atsakymai ir klausimai gali vieniems patikti, o kitiems nepatikti. Tačiau žalos bendrai jie nepadaro. Taip politikoje yra didesnis viešumas, skaidrumas“, – pridūrė ji.

Antradienį Seimo plenarinių posėdžių salėje į jam pateiktus opozicijos klausimus atsakinėjo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Po balsavimo parlamentas pritarė jo atsakymams ir ministras išsaugojo postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.