V. Grubliauskas patvirtino: įstojo į socialdemokratų partiją ir su ja ketina siekti Klaipėdos mero posto

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ketvirtadienį įstojo į Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP), su kuria artėjančiuose savivaldos rinkimuose dar kartą ketina siekti uostamiesčio mero posto.

Vytautas Grubliauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Grubliauskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 11:12 AM, atnaujinta Nov 25, 2022, 11:50 AM

„Tapau Lietuvos socialdemokratų partijos nariu. Vakar Klaipėdos miesto prezidiumas pritarė vienbalsiai tokiam mano sprendimui ir apsisprendimui“, – Eltai patvirtino V. Grubliauskas.

Pasak politiko, sprendimas stoti į socialdemokratų partiją nėra susijęs su savivaldos rinkimais.

„Tikrai tikslas nėra stoti į partija tik dėl to, kad galėčiau kandidatuoti ar į merus, ar į miesto tarybos narius. Tikrai ne. Tikslas buvo tapti tos partijos nariu ir smagu, kad partijos bičiuliai tuo patikėjo. O kokį jau vaidmenį man numatys, atsakomybę deleguos, tai spręs ir partija“, – sakė jis.

Visgi V. Grubliauskas neslepia turįs planų dar kartą kandidatuoti į Klaipėdos mero postą, šįkart su socialdemokratais.

„Svarstymų yra ir labai rimtų“, – pripažino V. Grubliauskas.

Ketvirtadienį posėdžiavęs LSDP Klaipėdos skyriaus prezidiumas priėmė V. Grubliauską į partijos narius ir skyriaus tarybos posėdyje, kuris vyks antradienį, siūlys jį tvirtinti LSDP kandidatu į Klaipėdos miesto merus.

Pasak LSDP Klaipėdos miesto skyriaus pirmininko Mindaugo Prialgausko, V. Grubliausko kandidatūra sustiprins LSDP kandidatų į miesto tarybą sąrašą. Jis pažymi, kad visas LSDP kandidatų į tarybą sąrašas bus pristatytas skyriaus tarybos posėdyje antradienį.

Ilgametis Klaipėdos miesto vadovas anksčiau tikino nebesieksiąs dar vienos mero kadencijos. Buvęs parlamentaras V. Grubliauskas Klaipėdai vadovauja nuo 2011 metų.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovo 5 dieną.

Patvirtino ir V. Blinkevičiūtė

Dabartinis Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas įstojo į Lietuvos socialdemokratų partiją ir bus keliamas kandidatu į merus ateinančiuose savivaldos rinkimuose, patvirtino partijos vadovė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė.

„Taip, žinoma (bus kandidatu), ir mes dėl to labai džiaugiamės, kad Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas prisijungė prie socialdemokratų, jis įstojo į mūsų partiją ir, kaip vakar nusprendė Klaipėdos miesto skyriaus prezidiumas, kad kandidatu turėtų būti V. Grubliauskas“, – BNS penktadienį sakė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė.

Anot jos, galutinį sprendimą dėl V. Grubliausko kėlimo kandidatu į merus kitą savaitę priims LSDP Klaipėdos miesto skyriaus taryba.

„Aš labai džiaugiuosi, kad Vytautas prisijungė prie mūsų, tai žmogus su didžiule patirtimi, galės tęsti darbus Klaipėdos miestui“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.