E. Gentvilas: M. Majausko pašalinimas iš BFK pirmininko pareigų nebūtinai pavyks, norime žinoti, ką toliau darys konservatoriai

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia kol kas nežinąs, kaip balsuotų liberalai, jei iš konservatorių gretų pašalinto parlamentaro Mykolo Majausko likimas Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigose spręstųsi Seimo salėje. Pats politikas akcentuoja, kad prieš priimdamas sprendimą, kaip balsuoti dėl M. Majausko, nori išsiaiškinti, kokie bus tolimesni konservatorių veiksmai.

Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 12:29 PM

„A. Širinskienės ir opozicijos iniciatyva, tai čia dvigubu dugnu – patys žinome, kad tai yra tam tikras tolinimas ir čia jokio nuoširdumo nėra. Antras dalykas – konservatoriai (...) nesugebėję susitvarkyti su M. Majausku patys turi spręsti tą problemą“, – Eltai teigė E. Gentvilas.

Politikas akcentuoja, kad jeigu balsavimas dėl M. Majausko likimo BFK poste nukeliautų į Seimą, pasakyti, kokia būtų liberalų frakcijos pozicija – anksti.

„Dėl mūsų frakcijos balsavimo mes dar niekaip nesitarėme. Kai bus sprendimas, aš manau, kad kitą savaitę kalbėsime apie tai, nes M. Majauskas buvo vertinamas kaip gerai dirbantis komiteto pirmininkas ir dabar dėl nesutarimų su konservatoriais gali būti įveltas visas Seimas. Tai atsakymo šiandieną neturiu, nes šią savaitę nėra Seimo plenarinių posėdžių, kalbėsime su frakcija kitą savaitę“, – sakė E. Gentvilas.

„Tai atsakymo šiandieną neturiu, tikrai turime kalbėti su partneriais konservatoriais ir tartis bei derintis. Šiandieną aš negaliu atsakyti, nes su pora frakcijos narių tik kalbėjęs, bet tai nėra jokia frakcijos pozicija“, – pridūrė jis.

E. Gentvilas atkreipia dėmesį, kad konservatorių planas iš BFK pirmininko posto pašalinti M. Majauską gali ir nepavykti. Politikas atkreipia dėmesį, kad panašių situacijų Seime jau būta, viena iš jų – nesėkmingas „valstiečių“ bandymas pašalinti iš pareigų tuometinį Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.

„Nebūtinai (M. Majausko pašalinimas – ELTA) gali pavykti. Patirtis ir praktika praeityje rodo, kad ne visada pavykdavo. Tai kas toliau, kas po to“, – kėlė klausimą politikas.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas teigia prieš priimdamas sprendimą, kaip balsuoti dėl M. Majausko likimo BFK pirmininko poste, norįs išsiaiškinti apie tolimesnius konservatorių veiksmus.

„Tai aš noriu priimdamas sprendimą šiame žingsnyje žinoti, kokie bus kiti žingsniai, kas laukia už posūkio ir už kampo dar laukia kokie kiti konservatorių žingsniai, kurių mes nežinome. Turime žinoti, ką jie planuoja daryti“, – sakė E. Gentvilas.

„Tai yra jų reikalas išspręsti šį klausimą ir jeigu mes esame koalicijos partneriai, tai mes norime žinoti, o kas po to, o koks komiteto pirmininkas, o kas būtų vietoje M. Majausko, o jeigu nepavyksta nuimti M. Majausko, ką jūs po to darysite. Negali būti taip: šiandieną prašau balsuoti kaip konservatoriai. (...) Mes turime žinoti visą procesą, kurį įsivaizduoja į bėdą pakliuvę konservatoriai. Tik tada galime priimti sprendimą“, – taip pat akcentavo jis.

Pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje.Praėjusią savaitę partijos prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje Mykolo Majausko.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad toks konservatorių mėginimas „volu pervažiuoti“ per BFK pirmininką nėra geras sprendimas. Šalies vadovo manymu, iš partijos ir komiteto pirmininko pareigų šalinamas politikas laikėsi savo pažiūrų, jas grindė aiškiais argumentais, todėl, pabrėžė prezidentas, nėra pagrindo imtis tokių drastiškų sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.