NATO oro policijos misiją Lietuvoje perims Lenkija, galingiausius savo naikintuvus atsiunčia Prancūzija

Pastaruoju metu NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse stiprinusios Lenkijos karinės oro pajėgos lieka Lietuvoje ir perima iš Vengrijos misijos vadovavimą, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM), kartu pažymėdama, kad lenkams talkinti atvyksta ir Prancūzijos kariai, stiprinsiantys misiją su pirmą kartą Lietuvoje dislokuojamais galingiausiais savo šalies naikintuvais.

NATO oro policija.<br>R.Vitkaus nuotr.
NATO oro policija.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-29 11:16

Lenkijos karinių oro pajėgų kariai Baltijos šalių oro erdvę toliau saugos su keturiais naikintuvais F-16, o Prancūzija į Lietuvą pirmą kartą atsiunčia keturis naikintuvus „Rafale“.

Prancūzijos karinės oro pajėgos NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaus devintą kartą, o šeštą kartą bus dislokuotos Lietuvoje.

Misiją baigiantys Vengrijos kariai oro erdvės apsaugą vykdė su keturiais naikintuvais „JAS-39 Grippen“. Misijoje dalyvavo apie 150 karių – lakūnai, technikai, medicinos personalas, palaikymo grupės, komunikacijos ir kitų sričių specialistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.