A. Širinskienė – sumišusi: dingo visi dėl M. Majausko surinkti opozicijos narių parašai

Iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigų stumiamo Mykolo Majausko istorijoje – netikėtas posūkis. Regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė trečiadienį pranešė, kad opozicijos politikai jau buvo surinkę reikiamą parašų kiekį inicijuoti nepasitikėjimo M.Majausku procedūrą, tačiau netikėtai visi parašai buvo ištrinti.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-11-30 18:13

„Negaliu patikėti. Kai man padėjėja pranešė, net pora kartų perklausiau – sunku įsivaizduoti, kad pagrindinė valstybės institucija turi tokią dokumentų valdymo sistemą, kai vienas neįvardytas Seimo narys neva sugebėjo ištrinti kitų Seimo narių mobilius parašus.

Kad ir kaip ten būtų, situacija kartojasi. Aišku, kad vėl surinksime tuos parašus, bet klausimas, ar vėl neįvyks kažkoks gedimas ar koks nuotykis.

Situacija tikrai atrodo labai kurioziškai ir negražiai, bet gal tikrai čia sistemos klaida, o ne tyčinis veikimas bandant opozicijai apsunkinti galimybes pasinaudoti Seimo statuto procedūra“, – kalbėjo A.Širinskienė.

„Jeigu taip tikrai įvyko, kad vienas Seimo narys gali atšaukti visus parašus, tai gal dabar reikia laukti, kad atsiras tokia opcija, jog gali pasirašyti už kolegą. Dar žingsnis į priekį būtų“, – juokavo Seimo narė.

Tiesa, A.Širinskienės iniciatyva, kitaip, nei valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pastarųjų dienų veiksmai, labiau nukreipta į prieš konservatorių valią balsavusio M.Majausko išsaugojimą, o ne išmetimą.

Norint iš pareigų atstatydinti Seimo paskirtą pareigūną dėl nepasitikėjimo, reikia, kad už tai per slaptą balsavimą balsuotų ne mažiau kaip 71 Seimo narys. Tai apsunkintų konservatorių galimybes atstatydinti M.Majauską iš BFK pirmininkų, lyginant su kitomis Seimo statute numatytomis alternatyvomis priimti tokiam sprendimui.

A.Širinskienės teigimu, nutarimo projektas dėl nepasitikėjimo M.Majausku jau turėjo per 30 politikų parašų, kai norint registruoti projektą reikia 29.

„Būtume šiandien po pietų jau baigę rinkimą ir oficialiai išsiuntę, bet įvyko tai, kas įvyko. Kolegos šiandien iš naujo pasirašinėjo, manau, rytoj surinksime ir pabaigsime tą procedūrą“, – tikino ji.

Argumentuodama parašų dėl nepasitikėjimo M.Majausku rinkimą politikė teigė neišgirdusi aiškių konservatorių partijos priežasčių, kodėl jis turi trauktis už užimamų BFK pirmininko pareigų.

„Konservatorių partija išreiškė nepasitikėjimą M.Majausku, o mes aiškiai įvardytų argumentų pasitikėjimui ar nepasitikėjimui neturime, jie lieka uždaruose posėdžiuose.

Iš kitos pusės, matome komiteto pirmininką, kuris puikiai dirba komitete, kad ir su kuo iš komiteto narių kalbėtume.

Matant situaciją, kada konservatoriai partijos lygmeniu priiminėja tokius sprendimus, pamiršdami, kad jie nėra Seimas, norisi, kad procedūra įvyktų taip, kaip priklauso – surenkami parašai, svarstomas pasitikėjimo ar nepasitikėjimo klausimas, yra balsuojama. Ir kaip visas Seimas paskyrė M.Majauską į pareigas, juo pasitikėdamas, taip turi galimybę jį atleisti, juo nepasitikėdamas“, – pabrėžė A.Širinskienė.

Pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M.Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje.

Konservatorių nemalonę M.Majauskas užsitraukė nepaklusęs partijos valiai palaikyti tik su Vyriausybe suderintus biudžeto siūlymus. M.Majauskas su Laisvės partijos nariais balsavo už siūlymą, jog 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas maitinimo sektoriui būtų taikomas visus 2023 metus, o ne iki liepos, kaip siūlė Ministrų kabinetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.