V. Čmilytė-Nielsen apie opozicijos iniciatyvą BFK pareigose išsaugoti M. Majauską: būtų švaistomas laikas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad parlamentarės Agnės Širinskienės parengtas projektas dėl nepasitikėjimo iš Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigų šalinamu Mykolu Majausku yra manipuliavimas procedūromis. Anot Seimo pirmininkės, jei iš konservatorių gretų pašalinto parlamentaro likimas pareigose spręstųsi Seimo salėje – tai būtų laiko švaistymas.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 8:55 AM

„Tai yra manipuliavimas procedūromis, nes slaptą balsavimą ketinama inicijuoti remiantis nepasitikėjimo procedūra, o ji ir suponuoja, kad tie, kas inicijuoja nepasitikėjimo procedūrą, nepasitiki tuo pareigūnų, prieš kurį ta procedūra yra pradedama. Šiuo atveju, kaip suprantu, ponia Širinskienė ir kolegos nori tokiu būdu išreikšti pasitikėjimą. Tai, sakyčiau, toks feikinis nepasitikėjimas“, – trečiadienį LRT radijui teigė Seimo pirmininkė.

V. Čmilytės-Nielsen nuomone, tokios parlamentarų „grumtynės“ yra tik laiko švaistymas.

„Apmaudu man, kaip Seimo pirmininkei, kad Seimo laikas, dėmesys bus švaistomas tam ir tikiu, kad žmonėms, stebintiems Seimo darbą, politikų veiklą gali atrodyti keistai šios grumtynės“, – nurodė ji.

Kita vertus, jei Seimas nuspręstų M. Majausko likimą poste spręsti Seimo salėje, V. Čmilytė-Nielsen nelinkusi prognozuoti galimų balsavimo rezultatų.

„Aš manau, kad dabar spėlioti neverta. Jei ateis laikas ir kitą savaitę turėsime tokią procedūrą, tai ir pamatysime rezultatus“, – pažymėjo politikė.

Seimo pirmininkė taip pat atsisako komentuoti ir šalies vadovo nuomonę, kad TS-LKD partijos sprendimas pašalinti M. Majauską iš konservatorių gretų yra mėginimas „volu pervažiuoti“ per BFK pirmininką.

„Aš laikausi tos nuomonės, kurią pasakiau jau anksčiau. Visgi tai yra partijos sprendimas, politinės bendruomenės sprendimas ir jo norėčiau nekomentuoti“, – nurodė ji.

Pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje. Praėjusią savaitę partijos prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje Mykolo Majausko.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad toks konservatorių mėginimas „volu pervažiuoti“ per BFK pirmininką nėra geras sprendimas. Šalies vadovo manymu, iš partijos ir komiteto pirmininko pareigų šalinamas politikas laikėsi savo pažiūrų, jas grindė aiškiais argumentais, todėl, pabrėžė prezidentas, nėra pagrindo imtis tokių drastiškų sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.