V. Mitalas apie M. Majausko situaciją: istorija virsta cirku

Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas sako, kad ne tik Seimo opozicijos atstovės Agnės Širinskienės inicijuojama nepasitikėjimo procedūra iš partijos pašalintam Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkui Mykolui Majauskui, bet ir konservatorių pritaikytos sankcijos Vyriausybės linijai nepaklususiam kolegai neatrodo įkvepiančiai. Politiko manymu, parlamentas turėtų būti stabili ir darbinga institucija, tačiau M. Majausko istorija ima panašėti į cirką ir žaidimus.

Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Tomas Tomilinas, Vytautas Bakas, Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Tomas Tomilinas, Vytautas Bakas, Vytautas Mitalas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vytautas Mitalas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 30, 2022, 9:11 AM

„Ta istorija, sakykime, virsta į tam tikrą cirką Seime. Nedaro įspūdžio man nei Agnės Širinskienės demonstruojamas pasitikėjimas, kurį ji nori įforminti nepasitikėjimo balsavimu, nei visi tie, sakykime, žaidimai kitoje, dešinėje salės pusėje. Tas atrodo neįkvepiančiai“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.

„Laisvietis“ akcentavo, jog M. Majausko pašalinimas iš konservatorių partijos bei frakcijos gali ženkliai susilpninti koaliciją ir turimą balsų persvarą Seime. O tai, pasak V. Mitalo, nėra pozityvus ženklas, jeigu valdantieji turi ambicijų per likusius dvejus kadencijos metus svarstyti ir daugiau rimtų klausimų.

„Kai dėl koalicijos derėjomės, mes derėjomės dėl pozicijų, bet ne dėl asmenų, kurie tas pozicijas užims. Ir mes suprantame, kad konservatoriai pagal šį susitarimą turi deleguoti Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką, bet visas vaizdas Seimo salėje, kada nuo 74 koalicijos balsų lieka 73, jeigu dar priimame, kad spręsime rimtus klausimus likus tikrai daug laiko iki kadencijos pabaigos, po kovo mėnesį vyksiančių rinkimų turėsime dar kažkokį kitokį vaizdą – nežinau, ar pavyks mums užtikrinti, kad darbai iš tikrųjų būtų daromi“, – svarstė jis ir pridūrė, kad pirmadienį vykusio koalicijos partnerių susitikimo metu adresavo šiuos nuogąstavimus.

Pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje. Praėjusią savaitę partijos prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje M. Majausko.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad toks konservatorių mėginimas „volu pervažiuoti“ per BFK pirmininką nėra geras sprendimas. Šalies vadovo manymu, iš partijos ir komiteto pirmininko pareigų šalinamas politikas laikėsi savo pažiūrų, jas grindė aiškiais argumentais, todėl, pabrėžė prezidentas, nėra pagrindo imtis tokių drastiškų sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.