Šiaulių bažnyčia adventą pradėjo įspūdingu rekordu

Šiaulių Švč.Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo bažnyčios prieangį visą advento laikotarpį puošia šventinis vainikas su keturiomis žvakėmis, vienos jų aukštis – kiek daugiau kaip trys metrai.

Žvakės aukštis siekia 314 centimetrų, jos svoris – 356 kilogramai.<br>G.Šiupario nuotr.
Žvakės aukštis siekia 314 centimetrų, jos svoris – 356 kilogramai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 7:09 PM

Rekordinį kūrinį pristatė Šiaulių technologijų mokymo centro (ŠTMC) Prekybos ir verslo skyrius. Į Lietuvos rekordų knygą pateksianti aukščiausia žvakė – jau 30-asis šio kolektyvo pasiektas rekordas.

Kurdami adventinį keturių žvakių vainiką šiauliečiai sunaudojo pusę tonos parafino, kurį dovanojo socialiniai partneriai. O bažnyčia suteikė patalpas, elektros energiją. Žvakė išlieta per 4 dienas.

Po to sukviesta komisija išmatavo rekordinę žvakę, o parapijos klebonas Gintaras Antanas Jonikas pašventino šį kūrinį. Paaiškėjo, kad žvakės aukštis siekia 314 centimetrų, o svoris – 356 kilogramai.

ŠTMC atstovai sakė, kad reikėjo daug kantrybės, nes teko ne tik susmulkinti ir išlydyti, bet ir sustingdyti parafiną.

Formoms buvo panaudoti skirtingo diametro plastiko vamzdžiai, į kuriuos buvo pilamas karštas parafinas. Iš sustingusių gabalų buvo formuojamos žvakės. Rekordinės žvakės apačia – gerokai storesnė.

Sudegusių žvakių parafiną ketinama vėl panaudoti. Tarp svarstomų variantų – gaminti šildančias žvakes fronte su okupantais kovojantiems Ukrainos kariams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.